Societat

Ciutat Vella denega una trentena de terrasses

La mesura s’aplica als establiments que l’any 2022 van acumular més expedients per ocupar més espai del permès

El regidor Jordi Rabassa feia temps que advertia d’una mesura radical davant l’incompliment reiterat de la normativa

La guerra contra el descontrol de les terrasses en algunes vies del districte de Ciutat Vella continua. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha anunciat que ja s’han iniciat els tràmits per no atorgar llicències aquest 2023 a la trentena de terrasses que l’any passat van acumular més expedients per posar més taules i ocupar més espai públic del que tenien permès. Aquest incompliment reiterat de la normativa ha portat al consistori, com ja havia amenaçat el regidor, a prendre una decisió radical i fer que aquestes terrasses hagin de “desaparèixer”.

Rabassa ha anunciat que aquesta mesura sense precedents s’ha començat a comunicar ja als restauradors que l’any 2022 van acumular més de cinc expedients per incompliments a les seves terrasses dels quatre barris del districte (Barceloneta, Raval, Gotic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera) i que tindrà continuïtat els propers anys.

“Alguns restauradors han demostrat que no respecten ni el barri ni la vida comunitària. No volem que tinguin terrassa”, ha subratllat el regidor, que ha explicat que entre els restauradors a qui es treu la terrassa n’hi ha alguns que van acumular el 2022 fins a 15 expedients.

Segons ha confirmat el consistori a l’agència EFE, entre les llicències que no es renovaran aquest 2023 n’hi ha alguna al tram central de la Rambla i al passeig de Joan de Borbó.

Rabassa ha justificat que Ciutat Vella sigui el districte on s’han consolidat menys terrasses de les concedides de manera excepcional al final de la pandèmia per la seva configuració urbana, però “també perquè hem vist incompliments considerables a tots els barris”. El regidor ja havia anunciar fa mesos la seva intenció de revisar el règim sancionador en constatar de forma reiterada que els restauradors no respectaven de forma reiterada el nombre de taules i cadires que tenien fixades a la llicència. “Això suposa una despesa en recursos humans per l’Ajuntament i al districte que ja està sent inassumible“, havia arribat a dir el regidor que el mes de gener passat va explicar a través del twitter que en una setmana havia obert 104 expedients, dels quals 56 eren molt greus; 43, greus i cinc, lleus. Per barris, La Barceloneta era al capdavant, amb 32 sancions; seguida pel nucli antic, amb 29; el Raval, amb 24 sancions i el Gòtic, amb 19. I pel que fa als espais l’avinguda Joan de Borbó figurava com la via en què s’havien detectat més establiments que se salten la normativa de terrasses, amb 22 expedients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona