Societat

Compromís Nacional per un Turisme Responsable, cap a un nou model turístic més ètic i innovador

Un treball intens de 13 mesos ha permès consensuar aquest acord que és fruit de la participació col·lectiva i d’un esforç de conciliació entre projectes i mirades de país molt diverses

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable és la resposta del sector turístic a un moment de canvis i reptes importants. Amb aquest document es dota d’un quadern de ruta per anar cap a un nou model turístic compartit més sostenible, inclusiu i just.

Aquest acord, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és l’inici d’un procés de transformació col·lectiva cap a un turisme ambientalment responsable, socialment just, territorialment equilibrat, basat en la innovació i reconnectat amb els elements identitaris del país. El Compromís Nacional per un Turisme Responsable, presentat públicament pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, neix amb més de 120 adhesions d’entitats i associacions d’àmbits diversos.

Consens per garantir el benestar

En la seva intervenció, el cap de l’Executiu va destacar que el Compromís és “fruit del consens” i va apostar per “avançar cap a un turisme encara més sostenible, més divers, més just socialment i més compartit territorialment”, per “projectar tot el potencial que tenim a Catalunya, que garanteixi el benestar ciutadà i els recursos de l’entorn”. Gairebé 15 milions de persones van visitar Catalunya el 2022, “xifres que demanen un model més sostenible a tots els nivells”, va afirmar el president i va insistir que “cal treballar per maximitzar l’impacte positiu i corregir els impactes que no ens agraden”.

El conseller d’Empresa i Treball, per la seva banda, va afirmar que amb aquest acord “treballem per gestionar el present amb eficàcia i eficiència, però també per impulsar aquells canvis estructurals que creiem que el país necessita. I ho fem sempre a partir del diàleg, la mà oberta i la col·laboració amb els actors i els agents representatius de cada àmbit”.

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable “és la resposta del sector a aquest context canviant; la fita que ens marca cap a on volem anar com a país en termes turístics els propers decennis, quina destinació volem deixar als nostres fills i filles i quin ha de ser el valor que li volem donar a la nostra indústria”, va destacar la directora general de Turisme durant la presentació de l’acord.

Tretze mesos de treball intens

El Compromís, coordinat pel professor de la facultat de Turisme de la Universitat de Girona, José Antonio Donaire Benito, és fruit d’un treball col·lectiu intens de 13 mesos per conciliar projectes i mirades del país molt diverses. Unes 700 persones han participat en l’elaboració d’aquest acord per definir el nou model turístic que té com a objectiu final ser atractius per al i la visitant i aportar beneficis i benestar al territori i la seva gent.

Per tal d’afrontar els desafiaments contemporanis, el Compromís planteja 67 mesures en quatre grans àmbits: mediambiental (23), social (19), territorial (13) i el de la innovació (12). Aquest acord és l’eina per encarar els reptes actuals de manera conjunta i consensuada amb les administracions públiques, les empreses i la societat de la mà.

Més informació:



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla