Societat

societat

Junts crearà una regidoria de Benestar Emocional a Girona

Gemma Geis ha remarcat que l’objectiu és incentivar mesures transversals per “afavorir un entorn positiu, que potenciï les competències emocionals” i prevenir trastorns i comportaments de risc

Junts per Catalunya a Girona crearà una regidoria de Benestar Emocional per promoure’l de manera transversal des de tots els àmbits de l’administració. En una roda de premsa aquest dimecres als Jardins de la Devesa, la candidata a l’alcaldia, Gemma Geis, ha destacat que serà una regidoria específica en aquesta matèria “com es fa en algun país europeu” que pilotarà i incentivarà mesures per “afavorir un entorn positiu que potenciï les competències emocionals” amb l’objectiu de prevenir trastorns o comportaments de risc. “Serà una regidoria amb visió global, que treballi, atengui, acompanyi els ciutadans en els seus projectes de vida i que doni respostes a les necessitats reals que ens trobem en aquest camp del benestar emocional al 2023”, ha apuntat la candidata.

Gemma Geis ha recordat que la pandèmia “va canviar els nostres hàbits, però sobretot va tenir un efecte molt important en la part emocional de la vida i ens va fer adonar encara més de la necessitat de reforçar l’atenció a les persones”. Per això, Junts proposa la creació ’aquesta regidoria de Benestar emocional amb accions i polítiques que tinguin en compte totes les dats i àmbits, des de la gent gran que viu sola, joves amb trastorns alimentaris “que tant van augmentar en pandèmia en els confinaments i que afecten especialment dones d’entre 12 i 25 anys”, abandonament escolar, persones amb dificultats laborals, relacionals o amb depressió, entre ’altres.

A la roda de premsa hi ha participat també la candidata número 6 de la llista de Junts, Sílvia Bosch, infermera i psicòloga, que ha recordat que tot i ser un problema social que “no és nou, sí que la pandèmia ha augmentat les necessitats d’atenció al benestar emocional de manera exponencial, er prevenir les conseqüències negatives que podria tenir a mig i llarg termini, com alerten organismes internacionals”. Davant d’aquest context, Bosch ha considerat que les administracions tenen la responsabilitat de promoure el benestar emocional des de l’àmbit comunitari, fent que tots els espais municipals (socials, culturals, educatius, esportius, convivencials, de salut o d’atenció sanitària), integrin la promoció del benestar emocional a través de l’educació amb l’objectiu d’afavorir les competències pertinents.

Entre les accions que Junts vol incloure en aquesta regidoria de Benestar emocional hi ha la d’impulsar accions de promoció del benestar emocional, per prevenir problemàtiques de salut mental; crear entorns socioeducatius orientats al foment d’actituds de respecte i cooperació, per facilitar la convivència i el benestar; o fomentar el benestar emocional en la infància i l’adolescència com a etapa vital on es desenvolupen les competències personals, i incidint en els elements de risc que caracteritzen aquesta etapa. Igualment, un pla per garantir la formació en educació emocional en tots els estaments professionals de l’àmbit social, educatiu, de salut i socioeducatiu, des d’una perspectiva de gènere; crear espais de treball en xarxa; garantir l’accessibilitat universal; incrementar la investigació en benestar emocional; o promoure una vida saludable, amb accions per fomentar circuits urbans per caminar o córrer, i impulsar el consum de productes de proximitat i frescos, no preparats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona