Societat

Cadaqués

Protesta veïnal en defensa de la identitat del municipi

Un centenar d’habitants de Cadaqués es van congregar ahir a la tarda al passeig marítim del municipi per protestar contra les polítiques municipals. Sota el lema Nos amb nos, van denunciar que “Cadaqués està perdent la seva identitat” i van reclamar accions per “no morir d’èxit”. Segons ha informat l’ACN, la manifestació es va convocar després que l’Ajuntament hagi deixat sense guingueta dos negocis històrics per la temporada 2023-2026. De les tres llicències que estaven a concurs, dues s’han adjudicat a negocis que no són del municipi i s’han deixat fora els històrics Xiringuito de la Mei, a la platja de ses Oliveres, i Es Racó d’en Dani, que tenia la concessió des de fa una dècada a Portlligat.

El principal motiu de controvèrsia ha estat el pes que ha tingut l’aportació econòmica en l’elecció, que ha estat del 50% (per sobre de la puntuació del projecte, que era del 40%). Tanmateix, lamenten que això només ha estat “la gota que ha fet vessar el got” perquè Cadaqués fa temps que pateix altres problemàtiques, com ara la dificultat per accedir a l’habitatge. Una conseqüència directa de la massificació turística, que fa que molts es vegin obligats a compartir habitatge o, fins i tot, marxar.

En aquesta línia, durant la concentració s’ha denunciat que els lloguers cada cop són més elevats i que la majoria de pisos ja només estan disponibles per a estades temporals a la plataforma Airbnb. La regidora en l’oposició per Assemblea per Cadaqués, Claret Daniela Cruz, denuncia que “cada vegada hi ha més pisos de lloguer turístic i menys de tot l’any” i reclama acció del govern municipal per frenar l’especulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual