Societat

GIRONA

Joan Boadas es perfila com a nou cronista oficial de la ciutat de Girona

El ple de l’Ajuntament de Girona sotmetrà a votació dilluns el nomenament del nou cronista oficial de la ciutat. Segons ha pogut saber aquest diari, l’arxiver Joan Boadas (Riudellots de la Selva, 1957) es perfila com la persona que ostentarà aquest càrrec honorífic. L’últim cronista oficial de Girona va ser Enric Mirambell, que ho va ser durant 31 anys, entre el 1989 i el dia de la seva mort, el 7 març del 2020.

Joan Boadas fa tot just quatre mesos que es va jubilar com a cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona. La seva trajectòria el va fer mereixedor la tardor passada dels dos màxims reconeixements internacionals en l’àmbit de l’arxivística: el premi Emmett Leahy, considerat el Nobel dels arxivers, i el premi del Consell Internacional d’Arxius.

Com a arxiver municipal de Girona, Boadas va impulsar la digitalització dels documents per tal de seu consultats en línia i va fer una aposta clara per ingressar fons personals que puguin ser d’interès per a la ciutat, com ara els de l’arxiu fotogràfic d’El Punt Avui o el de l’exalcalde Quim Nadal. En una entrevista que va tenir lloc només uns dies després que es jubilés, Boadas es mostrava molt satisfet d’haver creat un “equip sòlid de professionals” que ha convertit l’arxiu municipal de Girona en un referent mundial. La carrera de Boadas també destaca pel seu treball en l’àmbit metodològic, amb diverses publicacions referents en l’arxivística.

Fa només tres mesos, l’Ajuntament de Girona va aprovar el reglament per nomenar el cronista oficial de la ciutat, així com les seves condicions, funcions, drets i atribucions. Aquest reglament estableix que el cronista oficial de la ciutat de Girona, que ostenta el càrrec de manera vitalícia, ha de ser una persona distingida en la seva tasca d’estudi, d’investigació i de difusió de temes relacionats amb la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona