Societat

cultura

La llibreria La Gavina reobrirà a Palamós

La característica llibreria La Gavina de Palamós, que va abaixar la persiana el 31 d’agost de 2019, després de quaranta-dos anys en actiu, reobrirà les portes. Una fundació que gestiona altres llibreries vol reobrir-la en el marc d’un projecte més ambiciós relacionat amb l’escriptura i que també estarà vinculat amb Palamós. Tots dos projectes estan estretament relacionats, si bé la llibrera forma part d’una segons fase.

El tancament de la llibreria, al carrer Major de Palamós, aviat farà tres anys, va comportar per als seus propietaris haver de prendre una dura decisió. La volatilitat del mercat editorial de llibres en paper i el temps que havien de dedicar també a altres negocis de la família van pesar molt en la decisió. El tancament es va fer a contracor en un moment en què es volia donar rellevància a les més de dues dècades d’activitat cultural de la llibreria

Un projecte pioner

El projecte de la llibreria La Gavina va néixer amb Catalina Cargol, una activista palamosina fortament compromesa en la construcció de l’Hospital de Palamós i molt especialment activa amb la pobresa i els més necessitats. Lletraferida, Cargol va bastir un projecte que va ser un dels referents, juntament, per citar-ne algun altre, amb la Llibreria 22 de Girona, la Mediterrània de Palafrugell i també un altre projecte característic, El Cucut de Torroella de Montgrí, encara en funcionament.

La reobertura de La Gavina, en bona part, representarà posar sobre la taula de nou el llegat que va deixar Catalina Cargol i que van continuar els seus familiars.

Un bon aparador

Els aparadors de l’antiga llibreria La Gavina, al carrer Major i a la plaça de la Vila, exposen ara planells de promoció de serveis municipals. L’Ajuntament els va llogar per minimitzar la imatge que dona un local tancat promocionant aquell àmbit, amb l’objectiu que aquell comerç pugui tornar a reprendre activitat. Aquests aparadors, com el de La Gavina, actualment serveixen per promocionar precisament serveis o activitats que són gestionats per diverses àrees, com la de Patrimoni amb el Museu de la Pesca, el Servei d’Arxiu Municipal i la biblioteca, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró