Societat

El Suprem admet a tràmit el recurs d’ecologistes per aturar el parc eòlic a Roses

Les entitats ecologies confien que la justícia ho declararà “il·legal” i celebren que “res està perdut”

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs presentat per les entitats ecologistes que volen aturar el parc eòlic a Roses, informa l’ACN. De fet, el recurs és contra els Plans d’Ordenació de l’Espai Marítim (POEM) aprovats amb un real decret pel govern espanyol, però té la mirada fixada en la zonificació del golf de Roses que permetria aixecar el parc eòlic flotant, que des de les entitats consideren “il·legal”. Des de la Iaeden-Salvem l’Empordà i la plataforma No al macroparc eòlic destaque que aquest pas és “molt important” perquè “demostra que res està perdut”. Cal tenir en compte que el procés es troba en un estadi “molt inicial” i, per això, no s’han demanat mesures cautelars, ja que la justícia les podria rebutjar.

Les entitats ecologistes, però, han volgut deixar clar que en cap cas estan en contra de l’energia eòlica i la descarbonització. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma No al macroparc eòlic marí, Jordi Ponjoan, ha assenyalat que l’aposta que fan és per la de parcs sostenibles que ajudin a una transició energètica “imprescindible en la societat”.

“El que no podem admetre són aquests tipus de projectes que només afavoreixen a les grans empreses, que són agressius, especulatius i que responen exclusivament a interessos econòmics”, ha assenyalat.

Aliances

Amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’experiències i coneixement en defensa del medi ambient marí i de les activitats econòmiques i socials afectades, i davant el possible impacte dels POEM en aquests àmbits, l’Associació Stop Macro parc eòlic marí i la Universitat Internacional de la Ripoja (UNIR) han materialitzat la seva aliança amb la firma d’un conveni de col.laboració per avançar en els objectius comuns en els camps acadèmics, científic i cultural. Així mateix, també es treballa coordinadament amb la plataforma en Defensa de la Pesca i els Ecosistemes que agrupa les confraries de pescadors del nord de la península que també han decidit plantar cara al POEM.

Més de 30.000 firmes

L’Associació Stop Macro Parc eòlic marí recorda que s’han aconseguit reunir més de 30 mil firmes de ciutadans en contra dels macro projectes, i una trentena d’ajuntaments, institucions i consells comarcals s’han pronunciat també en contra d’aquestes mena d’instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA