Societat

OBITUARI

Ignasi Batlle, cofundador de la multinacional Oliver i Batlle i exdirectiu de la Penya

El conegut empresari i emprenedor badaloní, gran aficionat al bàsquet, mor als 92 anys

Ignasi Batlle Fernández, cofundador de la multinacional badalonina Oliver i Batlle i exdirectiu del Joventut, va morir la matinada de divendres a dissabte als 92 anys. Batlle, nascut al si d’una família treballadora, va deixar amb 27 anys una feina fixa per, amb el seu amic i company laboral Carlos Oliver, iniciar el camí de l’emprenedoria. Junts van fundar amb 4.000 pessetes cadascun una de les primeres companyies de l’Estat especialitzada en màquines per a la fabricació de pintura: Oliver i Batlle (O+B). Encetant camí des d’un petit local, van construir una de les multinacionals catalanes amb més reputació del sector, encara instal·lada a Badalona. Entre les seves qualitats professionals destaquen la visió de negoci i la persistència. Als inicis va aconseguir enlairar O+B amb un contracte amb Indústrias Titán, després que el propietari accedís a rebre’l com a recompensa a la seva tenacitat. Era la quinzena vegada que es plantava a la porta del seu despatx de Barcelona. Ignasi Batlle Fernández ha tingut tres passions: la família, la feina i el bàsquet. Va formar part de la junta del president Antoni Mas Vilalta (1956-1978) i va ser el responsable d’obrir les portes al club en l’àmbit internacional. El 1966 participa en la creació dels Amics del Joventut, un grup d’empresaris que financen el creixement de l’entitat verd-i-negra. Batlle, casat amb Ramona Farré i pare de quatre fills, deixa un llegat humà tan o més important que l’empresarial. Sempre serà recordat com una persona extraordinàriament generosa alhora que discreta en les seves múltiples aportacions.

Un home de país i de fermes conviccions, enamorat de Badalona i de Catalunya. La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dilluns a les 12 del migdia a l’església de Sant Josep de Badalona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona