Societat

Queixes veïnals per l’alt volum dels concerts de Coldplay a Barcelona

L’associació veïnal d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació (PACAME) ha denunciat l’alt volum dels tres concerts que Coldplay a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc, ja que les seves cançons s’han pogut escoltar a diversos barris de la ciutat. El grup britànic acaba aquest diumenge la seva tanda de concert a l’Estadi.

En una piulada, l’associació ha explicat que durant un dels concerts de la banda britànica han mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de distància de l’Estadi Olímpic.

“Les autoritats permeten fins a 53 dB, una burrada igualment, us podeu imaginar què escolten els veïns més propers?”, es l’entitat en el tuit que va difondre el primer dia dels concerts de Coldplay. I l’endemà, dijous, seguia: “Novament concert de Coldplay, fent petards com a part de l’espectacle. ¿No són conscients que la gent dorm per matinar i anar a treballar?”, afegeix PACAME en al·lusió als focs artificials que tanquen cada concert, amb dues traques finals, i qüestiona “per què ho permet l’ajuntament? Tot s’hi val?”.

Les queixes a través de les xarxes han fet pal·lès que l’alt volum de l’espectacle s’ha deixat sentit en diversos barris de la capital catalana. Així ho han expressat veïns del de Poble-sec, Sants i l’Eixample, per exemple. Alguns veïns han trucat a Catalunya Ràdio aquest diumenge per confirmar que a diversos punts de Barcelona es podia identificar perfectament la cançó que Coldplay tocava en el tercer concert, celebrat aquest dissabte a la nit.

Veïns de l’avinguda de Rius i Taulet han explicat a la televisió municipal Betevé, segons explica Efe, que estan “cansats” dels esdeveniments massius que se celebren a Montjuïc i també dels festivals de música i dels concerts que se celebren, i encara que han reconegut que aquesta vegada no van sentir vibrar els vidres dels habitatges, com altres vegades, sí que van mesurar el soroll durant les hores del concert i van constatar que els decibels van superar els límits.

Fonts de l’Ajuntament citades per la televisió municipal han explicat que al primer concert de la banda britànica a Barcelona es va seguir tota la normativa vigent i van fer servir els sonòmetres de pista que controlen al minut el nivell d’afectació i garanteixen el compliment dels límits marcats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona