Societat

societat

El 60% de les agressions sexuals les fan persones conegudes i en espais ‘segurs’

Tot i l’impacte que tenen els casos més mediàtics, la major part de les agressions sexuals no es produeixen ni en espais d’oci, ni sota l’efecte de les drogues i tampoc es fan en grup. En el 60% dels casos investigats pels Mossos durant el primer quadrimestre d’aquest any, els autors són persones conegudes per les víctimes i les agressions es produeixen en espais considerats segurs. Així ho han explicat, aquesta setmana, els Mossos d’Esquadra, que, tot i alertar que el nombre de delictes ha augmentat un 20% respecte del mateix període de l’any passat, amb un total de 1.487 víctimes entre el gener i l’abril, només en un 1% s’han utilitzat drogues i les agressions grupals han representat un 4% del total.

Les agressions que s’han produït en zones d’oci han estat un 14% del total. En canvi, el 86% s’han registrat en establiments, un 21% a la via pública i un 19% en domicilis. La portaveu del cos i cap de l’àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, la inspectora Montserrat Escudé, ha alertat sobre aquest 60% de casos amb l’autor i l’espai coneguts, ja sigui en l’àmbit de la parella, una antiga parella, familiars, amics o coneguts. “Això significa que sis de cada deu casos passen en entorns que la víctima considera segurs”, va subratllar Escudé.

A més, el 31% dels fets coneguts es produeixen en l’àmbit de la parella o en el familiar, i aquesta xifra és més del doble dels que es produeixen en contextos d’oci.

Les xifres presentades pels Mossos assenyalen, a més, que el 93,5% dels autors són adults i que el 41% tenen antecedents delictius.

Pel que respecta a les víctimes, un 87,8% són dones i un 12,2% homes. Els menors representen el 38% del total de les víctimes. D’aquest percentatge, la franja d’edat d’entre els 0 i els 12 anys representa un 16% i la d’entre 13 i 17 anys, un 22%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona