Societat

societat

El 60% de les agressions sexuals les fan persones conegudes i en espais ‘segurs’

Tot i l’impacte que tenen els casos més mediàtics, la major part de les agressions sexuals no es produeixen ni en espais d’oci, ni sota l’efecte de les drogues i tampoc es fan en grup. En el 60% dels casos investigats pels Mossos durant el primer quadrimestre d’aquest any, els autors són persones conegudes per les víctimes i les agressions es produeixen en espais considerats segurs. Així ho han explicat, aquesta setmana, els Mossos d’Esquadra, que, tot i alertar que el nombre de delictes ha augmentat un 20% respecte del mateix període de l’any passat, amb un total de 1.487 víctimes entre el gener i l’abril, només en un 1% s’han utilitzat drogues i les agressions grupals han representat un 4% del total.

Les agressions que s’han produït en zones d’oci han estat un 14% del total. En canvi, el 86% s’han registrat en establiments, un 21% a la via pública i un 19% en domicilis. La portaveu del cos i cap de l’àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, la inspectora Montserrat Escudé, ha alertat sobre aquest 60% de casos amb l’autor i l’espai coneguts, ja sigui en l’àmbit de la parella, una antiga parella, familiars, amics o coneguts. “Això significa que sis de cada deu casos passen en entorns que la víctima considera segurs”, va subratllar Escudé.

A més, el 31% dels fets coneguts es produeixen en l’àmbit de la parella o en el familiar, i aquesta xifra és més del doble dels que es produeixen en contextos d’oci.

Les xifres presentades pels Mossos assenyalen, a més, que el 93,5% dels autors són adults i que el 41% tenen antecedents delictius.

Pel que respecta a les víctimes, un 87,8% són dones i un 12,2% homes. Els menors representen el 38% del total de les víctimes. D’aquest percentatge, la franja d’edat d’entre els 0 i els 12 anys representa un 16% i la d’entre 13 i 17 anys, un 22%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia