Societat

societat

Calonge i Platja d’Aro es queden sense platja per a gossos a la cala Belladona

En el primer cas la policia fa complir l’ordenança i en el segon, l’Ajuntament ja ha tirat enrere la zona per a animals

La cala Belladona, entre Calonge i Platja d’Aro, deixa de ser una platja per a gossos. Si més no, mentre no s’arreglin els topalls administratius que impedeixen als animals entrar a la sorra, segons informa l’ACN. En el cas de Calonge, cada cop que se’ls avisa, la Policia Local fa complir l’article de l’ordenança que recull que a les platges es prohibeix “l’accés i la presència de gossos”. I en el cas de Platja d’Aro, l’Ajuntament ja descarta que al seu tram els animals s’hi puguin banyar durant tot l’estiu. D’entrada perquè no s’arriba a temps de modificar l’ordenança. Però també perquè, tot i que inicialment s’havia decidit que tota la cala Belladona fos per a gossos, al final Calonge ha decidit acotar-ho a un tram i això contravé “l’esperit inicial”.

La cala Belladona té una superfície d’uns 2.500 metres quadrats. Tot i que està compartida entre els dos municipis, la majoria de la platja -aproximadament, el 80%- pertany al terme municipal de Calonge. A principis d’abril, els dos ajuntaments van anunciar que la cala es convertia en platja per a gossos. Ho van fer a les portes de la Setmana Santa. I de fet, durant aquelles vacances hi va haver nombrosos propietaris que hi van anar amb els seus animals.

La decisió, però, no va agradar a un grup de veïns de dues urbanitzacions properes (la de Treumal a Calonge i la de Politur a Platja d’Aro). Es van constituir en plataforma, van entrar instàncies als ajuntaments i també han presentat denúncies perquè la decisió es tirés enrere. Sostenien que la platja per a gossos, entre d’altres, era “il·legal” perquè s’havia fet contravenint les ordenances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia