Societat

societat

Propietaris forestals de les Garrigues creen una associació per a la prevenció d’incendis

L’entitat espera rebre una subvenció per millorar la gestió forestal en indrets com la Serra de la Llena

Diversos propietaris forestals de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, a les Garrigues, han creat una associació per treballar conjuntament i reduir el risc d’incendi que provoca la sequera en punts com la Serra de la Llena, segons informa l’ACN. L’entitat està impulsada, principalment, per diferents cellers locals com Tomàs Cusiné, Mas Blanch i Jové, Cérvoles, entre altres, i ara s’ha fet una crida per incorporar al grup la resta de propietaris forestals del territori que encara no en formen part. La secretària de l’associació, Sara Jové, ha explicat que es vol “difondre molt” el projecte, mentre, en paral·lel, ja s’ha sol·licitat també al Govern una subvenció per a la redacció de dos plans que permetin millorar la gestió forestal a cada poble durant els pròxims anys.

“La prevenció d’incendis és el nostre objectiu prioritari. De moment el que hem fet és presentar el projecte per elaborar dos plans de gestió forestal que agrupin tota la part boscosa i de matolls d’aquests dos municipis”, ha indicat Jové. Un cop prosperi això, l’entitat buscarà fons públics per portar a terme actuacions específiques durant els pròxims anys en les àrees més vulnerables al foc. Tot plegat haurà de ser validat pels Bombers i per experts forestals, que decidiran quins són els espais prioritaris d’intervenció en aquesta zona al sud de les Garrigues.

Per tirar endavant amb el projecte, que compta també amb el suport dels consistoris de la Pobla de Cérvoles i el Vilosell, es vol incorporar el màxim de propietaris forestals del territori possibles. Concretament, l’associació agrupa actualment els responsables de més de 500 hectàrees. El “repte” serà gestionar les “5.000 hectàrees de bosc que estan dividides entre 2.500 propietaris diferents”, ha expressat Jové. Per aquest motiu, la secretària de l’entitat ha fet una crida a tots ells perquè s’integrin al grup. Alguns ja ho han fet recentment preocupats per l’estat en què es troben els boscos pròxims als municipis garriguencs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona