Societat

SOCIETAT

Manuel Palou, president de Dincat

Mor als 76 anys Manuel Palou, president de Dincat i un dels referents en la lluita dels drets dels discapacitats intel·lectuals a Catalunya

Manuel Palou i Serra, un dels grans referents del país en la defensa i el reconeixement de les persones amb alguna discapacitat intel·lectual, va morir ahir divendres als 76 anys a Barcelona després d’una llarga malaltia. Palou era el president de Dincat, una gran organització que agrupa i representa unes 300 entitats que lluiten en aquest camp. Va ser el propi grup el que va informar de la mort del seu antic president. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a 2/4 de 2 al Tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

Palou i Serra va estudiar Dret a la Universitat de Barcelona i tenia un postgrau de Traducció en matèria judicial per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser el director de la Fundació Viver de Bell-lloc entre el 1990 i el 2013. Va potenciar l’objectiu de l’entitat, que és la creació de llocs de treball estables, ajustats a la realitat del mercat i orientats a la integració social de les persones en risc d’exclusió social, especialment les que tenen una discapacitat intel·lectual i algun tipus de trastorn mental. També va ser un dels fundadors de Sinegrup, del qual en va ser director del 2007 al 2013.

Després de tota una vida dedicada a la defensa i reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat, va ser guardonat el passat mes d’abril amb la medalla de treball President Macià 2022.

Gràcies a la seva experiència, també va accedir a grups de treball del govern i de diferents entitats del sector, com ara la Coordinació Tallers i la presidència de l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat, entitat que es va afegir a Dincat fa quatre anys impulsat el projecte conegut com “una sola veu”. L’objectiu de Dincat, des de la seva creació, és la de vetllar per la defensa i l’exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a Catalunya. Dincat defensa actualment els drets de més de 40.000 mil persones amb la força que li dona les gairebé 300 entitats federades. Està al servei d’un 15.000 professionals d’aquests entitats, englobades en el tercer sector.

El mateix president del govern, Pere Aragonès, ha lamentat en un comunicat a Twitter la pèrdua de Palou: “Gràcies per defensar els drets de les persones amb discapacitat i per l’entusiasme, l’alegria i el compromís permanent per una societat més justa.”

En el comunicat de Dincat, l’associació també destaca els valors del que va ser el seu president: “Va ser un incansable lluitador pels drets de les persones amb discapacitat del nostre país. La seva trajectòria va estar marcada per la bondat, la sensibilitat i l’empatia.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró