Societat

Una ‘rave’ a Ivars de Noguera reuneix 400 persones i cinc mossos resulten ferits

Va començar la nit de dissabte i un camió va envestir el cotxe dels agents que els intentaven aturar per identificar-los

Una festa il·legal aplega unes 400 persones a Ivars de Noguera des de la matinada de dissabte a diumenge. La rave s’està duent a terme a la zona de l’horta de Boix, a l’entorn de l’embassament de Santa Anna, i els Mossos d’Esquadra controlen l’accés per evitar que més gent es sumi a la festa i també fan proves als participants que marxen, segons informa l’ACN.

Es dona el cas que cinc agents van resultar ferits dissabte a la matinada quan intentaven aturar diverses persones que volien accedir-hi. La policia va aconseguir detenir els ocupants d’un camió que anava cap a la festa i que va envestir un cotxe policial, però després altres participants a la festa van encarar-se als agents i un dels dos detinguts es va poder escapolir. L’altre era el conductor, un italià de 29 anys. Dels cinc agents ferits, quatre han causat baixa i ara els mossos munten un control als accessos de la festa il·legal per impedir que hi entri més gent i que els que encara hi són, un centenar, en marxin en males condicions.

El tancament dels camins ha fet que alguns participants hagin optat per travessar finques agrícoles per arribar a l’espai, fet que ha causat diversos desperfectes. Els mossos no preveuen desallotjar l’espai i esperen que els assistents vagin marxant pel seu propi compte. “Estem totalment indefensos”, ha lamentat l’alcalde en funcions d’Ivars de Noguera, Josep Magrí, que defensa que no n’hi ha prou amb una multa administrativa per aturar els casos d’aquestes festes il·legals.

Un dels afectats és Ramon Gasol, agricultor i regidor en funcions d’Agricultura del municipi, que ha explicat que els vehicles han trencat branques dels arbres al seu pas per un camp de fruiters i que també han arrencat la sirga que tanca la finca. “Tenim molts problemes amb la fauna salvatge i ara només ens ha faltat la fauna humana”, ha dit.

Una de les participants a la rave ha explicat que, com ella, la gent que va en aquest tipus de festes ho fa per “gaudir de la naturalesa i connectar amb les persones i la música”. “Jo flueixo per la vida i aquest cap de setmana em venia de gust bosc i música i ja està”, ha indicat. En el seu cas, ha afegit que aquest dilluns mateix tornarà cap a casa, tot i que no sap quan marxaran la resta d’assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp