Societat

7 de cada 10 estudiants cursaran la carrera que volen i al seu centre de preferència

Educació

Set de cada deu estudiants catalans preinscrits en un centre universitari, d'un total de 44.085, podran estudiar la carrera que havien escollit en primera preferència i al centre que volien, segons ha informat aquest dijous la comissionada per a la universitat i la investigació de la Generalitat, Blanca Palmada.
Els estudis més sol·licitats en primera preferència són Medicina (3.893 sol·licituds), Infermeria (2.478), Educació Infantil (2.191) i Administració i Direcció d'Empreses (2.026).

Palmada ha considerat molt positivament l'augment de sol·licitants d'Infermeria i el manteniment d'aspirants a metges i professors ja que, segons Palmada, els desitjos dels estudiants "coincideixen amb les necessitats del país".

La nota de tall més alta és el 8,6 necessari per accedir als estudis de Medicina a la Universitat de Barcelona (UB), seguida de 8,56 de Biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 8,48 del Grau en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i el 8,40 d'Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Pocs aspirant per Filologia Catalana
Per altra banda, la carrera de Filologia Catalana segueix amb pocs aspirants, tot i haver passat dels 89 sol·licitants en primera preferència el curs passat als 104 aquest any. "No ens podem permetre el luxe de tenir tants pocs alumnes a Filologia Catalana", ha declarat Blanca Palmada, per aquest motiu la Generalitat analitzarà en profunditat la situació i farà una crida a la població "per assegurar que hi haurà suficient per a mantenir el sistema", tenint en compte que aquests llicenciats seran els futurs professors de català a secundària i batxillerat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.