Societat

Intent dels mossos de desallotjar la ‘rave’ d’Ivars de Noguera

Està integrat per diverses unitats de la Brimo que s’han desplaçat des de Barcelona i també de l’Arro, des de Lleida

També obren diligències després que un jove gairebé atropella un policia quan se li anava a fer un control

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu aquest dimecres per desallotjar la rave que des de dissabte a la matinada s’està fent en un paratge natural al costat de l’embassament de Santa Anna, a Ivars de Noguera. L’operatiu policial està integrat per diverses unitats de la Brimo que s’han desplaçat des de Barcelona i també de l’Arro, des de Lleida, segons informa l’ACN.

Un dels objectius de la policia és el de localitzar els organitzadors de la festa il·legal abans que abandonin el lloc. Cinc agents van resultar ferits quan intentaven evitar l’accés d’alguns participants a la festa la matinada de dissabte. Els mossos han obert diligències al respecte.Des de llavors s’ha controlat l’accés per evitar que hi entri més gent i fer testos d’alcoholèmia i drogues als que en surten.

El director de la Policia, Pere Ferrer, en declaracions a TV3, ha assenyalat que “no es pot improvisar” ni tampoc “actuar per estómac” si bé ha advertit que no toleraran els delictes penals d’atemptat a l’autoritat. Ferrer ha justificat que cal “prudència” però també “contundència” i actuar amb “proporcionalitat” i “congruència”. A més, ha indicat que cal conèixer bé l’entorn i tenir efectius suficients a l’hora d’actuar i ha explicat que avui s’han pogut desplaçar efectius dels serveis centrals. L’estratègia, ha comentat, és l’encerclament dels assistents i a poc a poc, identificar-los a tots.

Dimarts a la tarda quedaven uns 300 assistents i aquest dimecres la xifra ha anat a la baixa. Hi ha participants d’arreu de l’Estat i d’altres països d’Europa, principalment Itàlia i França.

Demanen actuar amb fermesa

El SICME, el sindicat de comandaments superiors de Mossos d’Esquadra, ja havia demanat avui a través de Twitter actuar “amb fermesa” amb la ‘rave’ i alertava que Catalunya “no es pot convertir en un paradís per aquestes activitats il·legals” . Ferrer ha respost que l’actuació d’avui no respon a les queixes dels sindicats policials i ha remarcat que des de dilluns al matí els agents fan filtres d’entrada i sortida i aixequen actes de denúncia. Ferrer també ha reconegut que dilluns es va travessar una “línia vermella”, ja que hi va haver agents ferits. “No podem tolerar això”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona