Societat

religió

El futur de l’Església passa per ser sinodal?

El teòleg Jesús Martínez Gordo, el cinquè convidat de la Tribuna Joan Carrera parlarà sobre el sínode i també de les especifitats que plantegen els catòlics alemanys

El papa Francesc manté que “a l’Església no li queda cap altre remei que ser sinodal si vol ser creïble i tenir futur”. És així? davant el repte que suposa el sinode que se celebrarà l’any que ve, i el període sinodal que s’està vivint, en el que tots els cristians estan cridats a parlar i posicionar-se sobre quina Església volen, cal reflexió i saber de què estem parlant. Això és el que farà el proper dijous dia 15 en una conferència, que es farà en el decurs d’un dinar col·loqui, el teòleg Jesús Martínez Gordo, el cinquè convidat de la Tribuna Joan Carrera, que organitza el Grup Sant Jordi pels Drets Humans i El Punt Avui.

Els qui estiguin interessats en assistir a aquesta conferència, que durà per títol El camí sinodal alemany i el sínode mundial dels bisbes. Què està en joc?, sàpiguen que encara queden places ([email protected]). El dinar es fa en el cèntric restaurant Pomarada, al Passeig de Gràcia.

La Tribuna Joan Carrera, que pren el nom i homenatja al qui fou bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, té l’objectiu d’analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món i també de ser punt de trobada d’entitats i fidels de base cristians de Catalunya de caire progressista i afins al país i la seva llengua. Donen suport a aquesta iniciativa del Grup Sant Jordi i El Punt Avui una vintena d’entitats (Animaset, Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, Effathà-cristiansdebase.cat, Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó,Fundació Albert Bonet, Fundació Casa Misericòrdia, Fundació Catalunya Religió, Fundació Centesimus Annus-Barcelona, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Fundació Joan Maragall, Fundació Pere Tarrés, Grup Cristià del Dissabte (País Valencià), Justícia i Pau, Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya). La darrera entitat en sumar-se a aquesta iniciativa ha estat Centre Passatge, un espai promogut per la Institució Teresiana.

Fins ara han protagonitzat les conferències de la Tribuna Joan Carrera l’arquebisbe de Rabat, el salesià Cristóbal López, el filòsof Wilhem Danca, degà de la facultat de Teologia de Bucarest, l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo i la religiosa Becquart.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp