Societat

Noves oportunitats per a tècnics i desenvolupadors informàtics

Als estudiants d’àmbits tècnics, els obre un camí d’especialització on desenvolupar un futur professional d’alta qualitat

La Cadena de Blocs (Blockchain) és de gran interès per a desenvolupadors que vulguin innovar-se avançant tecnològicament

La Cadena de Blocs (CB) és, entre les noves tecnologies, la que més farà canviar el món. Les seves característiques d’accessibilitat, seguretat, inviolabilitat, transparència... la fan molt potent per a crear un gran canvi en les relacions humanes, industrials, econòmiques, socials, polítiques, mediambientals, etc. La relació entre “administrats i administradors” serà un dels conceptes que més canviarà.

La Identitat Digital Autosobirana (DIAS) és un concepte que revolucionarà el món en el sentit que si avui disposem d’una identitat personal és perquè un estat ens l’atorga. La DIAS ens la creem nosaltres i en som els únics posseïdors i els únics responsables i hi guardem la informació personal que vulguem, ja siguin dades que ens identifiquen, dades mèdiques, reconeixements oficials (drets de ciutadania, de vot, empadronaments, títols universitaris, drets de capacitació, d’utilització...), propietats, actius financers...

Nosaltres podem disposar sempre d’aquesta informació, i mostrarem allò que vulguem i a qui decidim. Ens convertim, de fet, en “amos i senyors” de les nostres dades i deixem de compartir-les amb empreses privades que en moltes ocasions les comercialitzen sense el nostre coneixement. Una de les característiques de la DIAS és que confirma o desmenteix si una condició que se li planteja es compleix o no. Per exemple, en una votació la DIAS confirmarà si una persona té dret a votar en aquella votació i, un cop emès el vot, ja no li permetrà una segona votació. A més, també li permetrà comprovar en el resultat final si el seu vot ha estat comptabilitzat.

Les grans oportunitats

En aquest context, s’obre una gran oportunitat per a tècnics i desenvolupadors informàtics donada l’alta demanda de tècnics especialitzats a poder desenvolupar productes i solucions informàtiques que emprin la tecnologia de CB. És per això que la Fundació Nord ha organitzat un Curs d’Introducció a la Cadena de Bocs (Blockchain). Aquest curs va dirigit a tota classe d’audiència que desitgi entendre la tecnologia de CB per ajudar-lo a comprendre com funciona, tenir un nivell de comprensió detallat i tècnic sobre la CB i disposar d’una bona base per continuar formant-se en les noves tecnologies emergents. Aquest curs s’ofereix amb places limitades de 12 alumnes per curs. La limitació de places respon a l’objectiu que hi hagi una interacció directa i continuada entre alumnes i professorat.

Metodologia

La metodologia plantejada és tant en format presencial al Parc Tecnològic de Girona com també en línia en directe, cosa que facilita la conciliació laboral i personal de l’assistent. Les sessions en línia permeten la mateixa capacitat de participació que les sessions presencials, i seran gravades per possibilitar la seva posterior visualització, quedant aquest ús limitat exclusivament als alumnes. Tanmateix, no es podran descarregar. La durada total del curs serà de 12 hores lectives, en sessions de 2 hores. Es realitzaran dues sessions setmanals, els dimarts i els divendres de 17:30 h a 19:30 h entre el 4 i el 21 de juliol.

Les inscripcions es fan des del web www.fundacionord.cat/cursos .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat