Societat

La casa Orlandai, dos anys de reixa provisional

L'abril del 2007 es va inaugurar la nova Casa Orlandai, una antiga escola del carrer Jaume Piquet a Sarrià reformada com a centre cívic. L'obra va costar 1.400.000 euros i va durar aproximadament un any. Però la feina feta, molt valorada pels veïns del barri, queda deslluïda per un enreixat poc acurat que limita els terrenys del centre i en separa el pati de 400 metres quadrats de la via pública. Aquesta és la opinió d'alguns veïns. Jordi Pi és un dels que consideren que la tanca ha quedat com un detall "poc cuidat", tenint en compte l'estil de la casa. Paco Jiménez reconeix el valor i la importància de la rehabilitació, però també lamenta que la reixa s'hagi fet d'una manera tan barroera: "Ho han fet tot nou, per dins i per fora, han fet una bona feina, però s'han deixat aquesta part". Fins i tot s'aventura a dir que potser ser no hi hagut prou pressupost: "No se sap si és provisional o si se'ls han acabat els diners".

Fonts del districte de Sarrià Sant Gervasi, per la seva banda, asseguren que està previst canviar el tipus d'enreixat. Argumenten que no s'ha fet fins ara perquè el canvi està subjecte a la remodelació del carrer Cardenal Sentmenat i la seva futura connexió amb el carrer Jaume Piquet. Cardenal Sentmenat, però, no és limítrof amb el recinte de la Casa Orlandai sinó paral·lel a Mare de Déu de Núria, on està situada només una part menor de la reixa. A més, la seva remodelació està inclosa en el projecte de les cotxeres dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que no té res a veure amb la rehabilitació del centre cívic.
Tot i així, fonts del districte asseguren que, un cop s'hagi obert el pas del carrer Jaume Piquet fins al carrer Cardenal Sentmenat, "es modificarà la tanca" del centre cívic, encara que, asseguren, "de moment no se sap ni com serà".

Tampoc poden donar una data prevista per al canvi perquè tot dependrà de les obres de connexió entre Jaume Piquet i Cardenal Sentmenat. Aquestes obres formen part del projecte per construir les seus de FGC i Gisa, un aparcament subterrani per 300 cotxes i un parc de 6.500 metres quadrats a la zona de les antigues cotxeres de FGC. La previsió del districte és que estigui enllestit abans d'acabar el 2009, però mentrestant el límit del pati de la Casa Orlandai el seguirà marcant l'enreixat actual.

L'edifici, modernista, es va construir a principis del segle XX. El 1956 Maria Teresa Codina el va convertir en l'escola Thalita. Gairebé 20 anys després, l'escola va adoptar el nom d'Orlandai i va començar a funcionar com una cooperativa de mestres fins que, a finals dels 80, va passar a formar part de la xarxa d'escoles públiques.

Amb la remodelació, l'edifici s'ha convertit en un equipament destinat a ús lúdic i social amb l'objectiu de millorar l'oferta d'activitats i potenciar la participació ciutadana al barri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona