Societat

gastronomia

L’Hospitalet acull el primer Fòrum al voltant del cafè

Des de productors a torradors passant pels venedors, serà una fira pionera per encabir tot el món al voltant del cafè

S’hi farà el campionat estatat de baristes

Tot el món del cafè, des dels productors fins als que el venen, passant pels torradors i tota la cadena de producció fins arribar als consumidors, estan citats a partir de divendres que ve, dia 29, a la Farga de l’Hospitalet on se celebrarà el primer Fòrum Coffee Festival. En aquest recinte de més de 5.000 metres quadrats s’hi reuniran els millors experts de tota la cadena de valor del cafè i els organitzadors, el Fòrum Cultural del Cafè, una entitat que va néixer a Barcelona el 1996 per promoure i divulgar el consum del cafè de qualitat, preveuen que hi passin unes10.000 persones. Entre les activitats més importants hi haurà el campionat estatal de baristes on es triarà el millor cambrer de cafès del país, que no només haurà de demostrar que els sap fer i servir sinó que té cultura del cafè.

“Barcelona és una de les ciutats cafeteres més importants i la primera, potser al costat de Cophenaguen, en tenir els millors torradors”, ha explicat aquest matí Salvador Sans, propietari de cafès El Magnífico, una casa emblemàtica de la ciutat que torra, ven i serveix cafè i té l’establiment al Born, on, precisament, va néixer en el s.XVIII el primer cafè de l’Estat.

Aquest primer festival del cafè no té precedents a l’Estat. “Neix per fomentar el contacte real entre totes les baules de la cadena del cafè, en benefici dels productors, la indústria i els consumidors. Aquí es podrà tastar tots els tipus de cafè i intercanviar inquietuds sobre el producte, aprendre, descobrir i deixar-se sorprendre per les noves tendències”, ha dit Yolanda Bolaños, directora del festival.

En el marc del festival hi haurà múltiples activitats organitzades, entre les que destacaran els showrooms, ha explicat David Torres, president del Fòrum Cultural del Cafè. També hi haurà concerts i punts de venda.

Aquest festival vol posar en valor el cafè en la gastronomia. “No pot ser que vagis a un bon restaurant i després d’un bon menjar et donin un cafè regular o dolent. Hem de reivindicar el bon cafè perquè a casa nostra ens arriben els millors i els sabem torrar bé”, ha dit Salvador Sans.

De la seva banda en el festival també hi haurà demostracions gastronòmiques perquè hi ha cuiners, com la xef Carlos Calver, del restaurant La Gormanda, que ja fa servir el cafè en els seus plats salats. “El cafè no només és ideal per als postres, també pels plats salats”, ha explicat i ha reivindicat un bon cafè per culminar un bon àpat gastronòmic.

A la fira que s’obrirà divendres que ve a la Farga de l’Hospitalet, a banda de cafès hi haurà exposició i es podrà comprar un munt de coses al voltant del cafè, des de màquines per fer-ne fins a tasses per beure’l.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia