societat
Els centres cívics de Girona acosten l’art a la ciutadania amb un cicle de conferències
Les xerrades estaran impartides per membres dels Amics del Museu d’Art i tenen per objectiu trencar amb la creença que cal tenir una gran formació acadèmica per poder gaudir de l’art
Els centres cívics de Girona acostaran aquesta tardor i hivern el Museu d’Art de Girona a la ciutadania a través d’un cicle de conferències. Aquesta proposta, impulsada per l’associació dels Amics del Museu d’Art, pretén apropar l’art i les col·leccions de l’equipament museístic des de diferents vessants com l’enginyeria, la ciència, la història, les creences o la psicologia. Així ho han anunciat aquest matí durant la presentació de la campanya. Quim Ayats, tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, ha afirmat que “considerem imprescindible treballar amb els diversos actors socials i educatius de la ciutat per fer arribar la cultura a tothom. I aquesta és la meva prioritat, que tots els gironins i gironines puguin accedir de la millor manera a la cultura”.
Per la seva banda, la tinenta d’alcaldia Núria Riquelme i Zurita ha volgut agrair als Amics del Museu d’Art que “hagin escollit els centres cívics com la millor fórmula per acostar el Museu d’Art a la ciutat. Els centres cívics són centres neuràlgics dels barris, punts de referència de veïns i veïnes i també nuclis generadors d’activitats culturals. Gràcies a aquesta iniciativa podrem tenir a l’abast el pensament de diferents especialistes, que compartiran les seves idees i la seva expertesa als nostres barris, al costat de casa nostra. D’altra banda, vull refermar el nostre compromís per assegurar que tothom tingui accés igualitari a les activitats que programem, independentment de la seva ubicació o coneixements previs, i de forma totalment gratuïta ”.
📢 @Nriquelmezurita: "Vull agrair als @AmicsMdA que hagin escollit els centres cívics com la millor fórmula per acostar el @MuseuArtGirona a la ciutat. Els @ccivics_gi són centres neuràlgics dels barris, punts de referència del veïnat i nuclis generadors d’activitats culturals" pic.twitter.com/hhPSQ5U1oh
— Ajuntament de Girona (@Girona_Cat) October 3, 2023
Les xerrades estaran impartides per membres dels Amics del Museu d’Art i tenen per objectiu trencar amb la creença que cal tenir una gran formació acadèmica per poder gaudir de l’art. El cicle començarà durant la tardor i s’allargarà durant el primer trimestre del 2024. Totes les conferències seran amb entrada lliure.
“Converses entre Amics”
En paral·lel, els Amics del Museu d’Art de Girona han creat quatre càpsules de vídeo amb diverses personalitats relacionades amb el món de la cultura. Les “Converses entre Amics” tenen com a objectiu posar l’art i la cultura al centre. Durant aquestes s’han tractat temes com gaudir de l’art, quin ha de ser el paper de les institucions culturals com el Museu d’Art de Girona o com es pot fer arribar l’art a tothom, entre d’altres.
Una de les converses ha estat entre la periodista cultural Eva Vázquez i l’historiador Joaquim Nadal. Una altra és entre la també periodista Emma Granyer i el doctor en història de l’art Pere Parramon. A la tercera conversa hi participen la directora del Bòlit Girona, Íngrid Guardiola, i el crític d’art i curador Ricard Planas. Finalment, la quarta conversa és entre la directora del Museu d’Art de Girona, Carme Clusellas, i l’artista i muralista Aleix Font. Tots els vídeos han estat gravats al museu i es podran veure al canal de YouTube dels Amics del Museu d’Art i a les xarxes socials .
Com gaudim l’art? Hi ha art sense públic que ho contempli?
— AmicsMdA (@AmicsMdA) October 3, 2023
Mira la conversa sencera del @ParramonPere i l'@EmmaGranyer ▶️ https://t.co/La8rtG8rY0 i descobreix com gaudeixen l'art
Comencem la sèrie de 4 Converses entre Amics. #museuartgirona #gironacultura #girona pic.twitter.com/iVBBmoPJ4s