Societat

Aquestes són les iniciatives de banca sostenible a Espanya reconegudes arreu

Microcrèdits per a emprenedors, assessorament per a la transició verda de les empreses o voluntariat social són alguns dels projectes que aquest any han marcat la diferència en el sector bancari pel jurat dels prestigiosos premis Awards for Excellence de la publicació britànica Euromoney.

En un context en el que la sostenibilitat i la digitalització es presenten com dos dels grans reptes a escala internacional, les entitats financeres treballen per reforçar un model més sostenible i compromès socialment.

En aquest context, la revista britànica Euromoney reconeix cada any aquells bancs que presenten les iniciatives més pioneres a nivell global. A Espanya, la publicació ha escollit CaixaBank com a ’Millor Banc en Sostenibilitat a Espanya 2023’, ’Millor Banc en Responsabilitat Corporativa a Espanya 2023’ i ’Millor Banc en Solucions Digitals a Espanya 2023’, reconeixements a l’aposta de l’entitat per la banca sostenible i l’impacte social positiu.

‘Millor Banc en Sostenibilitat a Espanya 2023 ’

En l’àmbit de la sostenibilitat, CaixaBank ha estat distingit pel seu compromís amb la generació d’un impacte social i ambiental positiu a través de la seva activitat.

La sostenibilitat és un dels pilars en el que es fonamenta el Grup CaixaBank per assolir els seus resultats, establint tres ambicions: liderar l’impacte social positiu i afavorir la inclusió financera, impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, i promoure una cultura responsable sent un referent en governança. En aquest àmbit, CaixaBank s’ha fixat com a objectiu mobilitzar 64.000 milions d’euros en finances sostenibles entre el 2022 i el 2024, i assolir els 413.300 beneficiaris de MicroBank, el banc social del Grup . Des de la seva fundació l’any 2007, MicroBank ha dedicat més de 8.700 milions d’euros al finançament de projectes que generen un impacte social positiu i ha facilitat la creació de més de 300.000 llocs de treball.

A més, com a entitat de referència per a les empreses, CaixaBank ha creat un pla per impulsar la transició verda d’aquelles companyies interessades a implementar la sostenibilitat en els seus negocis. El projecte, pioner en el sector, contribuirà al fet que els clients puguin afrontar processos com la descarbonització i millora ambiental, gràcies a un servei d’assessorament personalitzat amb acompanyament per part d’un equip especialista. Per a això, l’entitat ha format 150 gestors especialitzats.

És també l’ entitat líder a Europa en emissions amb criteris ESG (Ambiental, Social i de Governança, per les seves sigles en anglès), amb 11 emissions des de la publicació del marc d’emissió de bons lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible l’agost del 2019. En total, ha emès sis bons verds i cinc bons socials, amb un total de 10.000 milions d’euros i 500 milions de lliures esterlines.

En el seu objectiu per generar impactes ambientals positius, CaixaBank acaba de fer públics els seus nous objectius parcials de descarbonització per al 2030 en els sectors de ferro i acer (-10% i -20%, respectivament, en intensitat d’emissions), d’automoció (-33% en intensitat d’emissions) i de carbó tèrmic (phase-out: s’exclou el finançament a aquestes companyies), que s’uneixen als ja publicats per al sector elèctric i del gas i petroli . Aquests objectius s’emmarquen dins del Pla de Banca Sostenible de CaixaBank per donar resposta als compromisos per al 2050 assumits per la Net Zero Banking Alliance (NZBA) , iniciativa de la qual CaixaBank n’és membre fundador. Abans de l’abril del 2024, el banc té previst establir objectius addicionals d’alineament per a altres sectors intensius en emissions de gasos d’efecte hivernacle, tant en la seva cartera de finançament creditici com d’inversió.

CaixaBank és l’única entitat bancària espanyola que s’ha sotmès voluntàriament a l’avaluació ESG de Sustainable Fitch en la seva modalitat solicited, aquella que suposa un més gran compromís d’informació i permet una anàlisi més detallada. CaixaBank ha obtingut un ESG Entity Rating de 2 , una de les qualificacions més altes del sector financer a escala mundial.

‘Millor Banc en Responsabilitat Corporativa 2023 ’

La revista Euromoney premia també CaixaBank per la seva vocació profundament social, entenent l’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat com una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L’entitat compta amb gairebé 11.000 habitatges socials i té al voltant de 360.000 clients amb comptes socials o bàsics. A propòsit d’això, s’uneix el compromís amb la inclusió financera, ja que està present en més de 2.200 municipis i en 483 és l’única entitat bancària, a més de cobrir altres 675 poblacions amb ofimòbils. D’altra banda, en el marc del seu compromís de prestar una atenció propera i de qualitat, també compta amb 1.619 gestors especialitzats per al col·lectiu sènior.

En l’àmbit del voluntariat, l’entitat lidera una de les iniciatives de voluntariat més destacades a Espanya amb un recorregut de més de 15 anys. El Grup compta amb més de 15.000 voluntaris que ajuden persones vulnerables a tota Espanya mitjançant activitats relacionades amb l’educació, la digitalització, l’acompanyament a persones vulnerables i el medi ambient, entre d’altres.

Al mateix temps, en l’àmbit de l’educació, CaixaBank Dualitza continua ampliant el seu abast. En els seus set anys de vida, més de 30.000 alumnes de Formació Professional han resultat beneficiats per les activitats desenvolupades per la fundació.

Aquests dos guardons se sumen als de ’Banc Líder en Préstecs ESG al Món 2023’ i ’Banc Líder en el Suport a la Societat a Europa Occidental 2023’ obtinguts als Sustainable Finance Awards de la revista estatunidenca Global Finance .

‘Millor Banc en Solucions digitals a Espanya 2023’

Finalment, la revista britànica ha reconegut també l’entitat en la seva aposta per la tecnologia, la innovació i la transformació digital. Amb més d’11 milions d’usuaris de la seva banca digital, la base més gran de clients digitals del sector financer a Espanya, CaixaBank treballa cada dia per desenvolupar nous models que li permetin donar resposta a les demandes i necessitats dels seus clients i que acostin els productes, els serveis i la cultura financera a tots els ciutadans.

Entre els projectes estrella de l’any, destaca la creació de l’Insights Center, el hub de recerca i desenvolupament tecnològic de CaixaBank, especialitzat en l’anàlisi de les necessitats dels clients i el disseny de solucions innovadores. Inaugurat l’any 2022, té com a objectiu avançar en el disseny d’una experiència omnicanal basada en una estratègia centrada en el client i amb una visió de 360 graus. Gràcies a la tasca duta a terme al centre, CaixaBank es manté al dia de les últimes tendències del mercat, amb les quals millora i desenvolupa els seus productes i serveis i, en conseqüència, l’experiència de client.

Rècord de premis Euromoney en un mateix any

Amb aquests tres premis, CaixaBank suma vuit reconeixements d’Euromoney el 2023, entre els quals hi ha els de ’ Millor Banc a Espanya ’ i ’Millor Banc Digital a Europa Occidental’ i, en l’àmbit de la banca privada, el de ’ Millor Entitat de Banca Privada a Espanya ’, entre d’altres. Es tracta d’un rècord per a l’entitat, que confirma el lideratge financer i la vocació de servei de CaixaBank a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA