Societat

religió

La beatificació de Gaudí, més a prop

El cardenal Joan Josep Omella ha constituït l’Associació Canònica Pro Canonització d’Antoni Gaudí

El cardenal Joan Josep Omella ha constituït l’Associació Canònica Pro Canonització d’Antoni Gaudí, que pren el relleu de l’associació de caràcter civil en pro de la seva beatificació, que fins ara ha dut a terme la tasca de promoure la beatificació de l’arquitecte de la Sagrada Família i que per damunt de tot era un devot cristià.

L’arquebisbe de Barcelona presideix aquesta nova associació de caràcter canònic, que està formada per tretze persones més, entre les quals Mn. Josep M. Turull, rector de la Sagrada Família, Mn. Armand Puig, president de l’Agència de Verificació i Promoció de la Qualitat de l’Ensenyament en les Universitats i Facultats Eclesiàstiques (Avepro), Jordi Faulí, actual arquitecte de la Sagrada Família i Francesc Torralba, filosof que, entre d’altres obres ha escrit La façana de la Glòria de la Sagrada Família. Fonts espirituals i teològiques de l’escatologia d’Antoni Gaudí (Ateneu Sant Pacià, AUSP). Torralba, a qui el papa Francesc va nomenar membre del Dicasteri per a la Cultura i l’Educació, acaba de rebre a Roma el premi Ratzinger 2023.

Segons informa l’Església de Barcelona, la positio, o argumentari fonamental, sobre la causa de beatificació de Gaudí s’ha posat en coneixement del Dicasteri de les Causes dels Sants. Aquest dicasteri tracta, segons el procediment prescrit, tot allò relacionat amb les causes de beatificació i canonització. Dona normes especials i assisteix amb consells i indicacions als bisbes diocesans, que tenen la competència de la instrucció de la causa.

Segons l’Església, Antoni Gaudí, va ser “un home de fe”, gran observador de la natura i arquitecte genial que s’ha convertit en una figura universal de l’arquitectura moderna. La seva aportació a aquesta disciplina va comportar un trencament dels esquemes establerts. “El testimoni de fe que va oferir en vida, ha quedat plasmat en la seva obra més important, la Sagrada Família de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona