Societat

tecnologia

Brussel·les obre un procés d’infracció contra X per desinformació

La Comissió Europea considera que la xarxa social, propietat d’Elon Musk, no fa prou per combatre el contingut il·legal i empeny els usuaris a pagar la verificació blava

La Comissió Europea ha anunciat formalment aquest dilluns l’obertura d’un expedient sancionador contra la xarxa social X (abans Twitter) per incomplir la Llei de Serveis Digitals contra el contingut il·legal i la desinformació i empènyer els usuaris a subscriure’s a la seva versió de pagament a través de la verificació blava.

Brussel·les considera que la xarxa social propietat d’Elon Musk també està incomplint els nous requisits de transparència que exigeix aquesta normativa, adoptant mesures efectives per mitigar els “riscos” en els processos electorals.

Concretament, el govern comunitari sospita d’irregularitats greus en tres àrees, segons explica en un comunicat difós aquest dilluns i recollit per l’ACN i l’agència Efe, que van des de l’obligació de lluita contra la propagació de notícies falses a reforçar la transparència de la seva activitat, passant per les marques de verificació blaves.

Aquesta és la primera investigació que la Comissió Europea obre contra una gran plataforma des de l’entrada en vigor de la normativa, l’agost passat.

Brussel·les va decidir obrir el procés d’infracció després d’haver analitzat la resposta que li va proporcionar X quan li va demanar informació sobre les mesures que està adoptant per eliminar el contingut terrorista que segons el govern estava promovent després de l’atac de Hamàs a territori israelià, el 8 d’octubre passat.

La Comissió Europea, segons l’ACN, ha informat que tractarà la investigació de forma “prioritària”. Un cop oberta la investigació, Brussel·les pot continuar demanant informació a l’empresa i podria arribar a aplicar més accions, com mesures cautelars, en cas que ho cregui necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ