Societat

societat

Les cavalcades d’enguany, més accessibles

Els municipis de Banyoles i Blanes faran més accessibles les cavalcades dels Reis Mags d’Orient d’aquest any. En el cas de Banyoles, Els infants de la ciutat podran donar la benvinguda a Ses Majestats amb un espectacle al camp de futbol nou i posteriorment la cavalcada dels Reis d’Orient recorrerà els principals carrers de la ciutat per acabar a l’Ajuntament. Tant l’espectacle com la cavalcada comptaran per segon any amb més mesures perquè les activitats siguin accessibles a tots els infants i famílies. Al camp de futbol nou, s’habilitarà una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda. Serà un espai sense aglomeracions ni acumulacions amb regulació de l’afluència de persones i de fàcil accés. A més, l’espectacle comptarà amb el patge Mans, intèrpret en llengua de signes.

Per altra banda, després que l’any passat s’introduïssin com a novetat, aquest 2024 la cavalcada comptarà de nou amb un tram de baixos estímuls, en el qual la música, els llums i la quantitat de gent serà més moderada i suau per baixar la intensitat i aconseguir que tothom pugui gaudir de la cavalcada.

També hi haurà de nou tres espais de calma on podran dirigir-se les persones que ho necessitin, ja sigui per estrès del moment, necessitat de distància de l’aglomeració i estimulació que pot suposar la cavalcada o per alletament. I per a les persones amb mobilitat reduïda, a banda de l’espai que s’habilitarà al camp de futbol, també es reservarà una altra zona a la plaça del Carme, també sense aglomeracions ni acumulacions i amb regulació de l’afluència de persones.

Finalment, l’Ajuntament de Banyoles ha treballat les diferents mesures amb el suport de Fundació Estany, Fundació Autisme Mas Casadevall i TEAcompanyEM, que han ofert formacions als patges que participen tant a l’Ambaixada Reial com a la cavalcada perquè sàpiguen com dirigir-se als infants amb autisme.

Accés directe per a persones amb diversitat funcional

En paral·lel, en el cas de Blanes, l’Ajuntament habilitarà una quarta cua per a nens i nenes amb diversitat funcional perquè, quan arribin al Campament Reial del Passeig de Mar, puguin accedir a saludar els tres reis amb el mínim temps possible d’espera. Les famílies que vulguin participar en aquesta iniciativa rebran una acreditació per a la ocasió amb l’ajuda de diverses entitats i col·lectius especialitats, o bé la podran passar a recollir presencialment.

A través del correu electrònic, se’ls farà arribar el distintiu perquè l’imprimeixin i l’ensenyin al personal de l’organització de la Cavalcada de Reis de Blanes 2024 que s’encarreguen de controlar el Campament Reial.

A l’hora d’organitzar aquesta iniciativa perquè la Cavalcada de Reis 2024 sigui més inclusiva, l’Ajuntament de Blanes ha comptat de nou amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ventijol, ASPRONIS, l’Associació de Famílies Especials de Tordera, l’Associació Pas a Pas Autisme, diverses entitats esportives, l’Equip d’Atenció Primària de Blanes, així com el suport d’altres col·lectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins