Societat

societat

Lloret de Mar prohibeix fumar a les platges i cales durant tot l’any

També s’està treballant la prohibició dels comiats de solters que provoquin molèsties i de les cues a l’exterior dels establiments d’oci nocturn

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha decidit prohibir fumar, utilitzar cigarretes electròniques o similar a les platges i zones de bany senyalitzades com a espais sense fum durant tot l’any. Així es va decidir durant el ple municipal que es va dur a terme ahir al municipi, on es va procedir a l’aprovació inicial de les modificacions de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana. L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, va remarcar que “amb aquesta proposta busquem un Lloret més amable i sostenible que preservi l’entorn i el dret de la ciutadania a gaudir d’un espai públic més net i lliure de fum i burilles així com preservar la convivència ciutadana i la salut”. D’aquesta prohibició, en queda exempt el passeig marítim i les terrasses de les guinguetes, sempre i quan els seus propietaris així ho decideixin.

També destaquen dues altres modificacions de l’ordenança. La primera és que estudiaran la prohibició dels comiats de solters que, segons el consistori, “pertorben la tranquil·litat dels veïns i veïnes de Lloret de Mar i mostren una imatge de la destinació que no s’ajusta al model de ciutat pel qual es treballa”.

Per altra banda, la segona modificació va lligada a a la gestió de les cues als establiments d’oci nocturn del municipi, que a partir d’ara els titulars i el personal dels locals vetllaran perquè a l’exterior d’aquests no hi hagi acumulació innecessària de gent i no es generin cues que provoquin sorolls o pertorbin el descans veïnal. L’ordenança destaca que aquesta obligació serà d’especial atenció a la Zona Acústica de Règim Especial (ZARE) de Lloret de Mar, on en horari nocturn les cues a la via pública per accedir a les activitats o als locals de concurrència pública estaran subjectes a autorització municipal d’ocupació de via pública. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, assegura que “són unes modificacions consensuades en diferents reunions amb l’equip de Govern, altres partits municipals i els gremis empresarials del municipi”.

L’Ordenança de civisme i convivència ciutadana es va aprovar l’any 2012 i es va modificar per darrera vegada al 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona