Societat

Tres escombriaires, denunciats per haver destrossat una creu històrica

La històrica Creu de Millàs, situada al terme municipal de Madremanya (Gironès), declarada bé d'interès cultural nacional, va quedar destrossada l'any passat en dos episodis. La matinada del 2 de febrer la creu va aparèixer abatuda a terra d'una forma que feia pensar que un vehicle pesat hi havia xocat. Quatre mesos després, el 28 de maig, la base de la creu, que encara s'aguantava dreta, va ser destruïda pel que semblava una altra topada d'un altre vehicle.

El grup central de patrimoni històric i la unitat d'investigació de Girona dels Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació per localitzar els vehicles implicats. Van analitzar les restes de la creu i hi van trobar restes de pintura que havien quedat impregnades en un dels bocins.

Segons fonts policials, la investigació ha determinat que el responsable de la destrucció de la creu i la seva base havia estat el mateix en tots dos casos: un dels camions del servei de recollida d'escombraries. Entre altres coses, la pintura del vehicle coincidia amb les restes trobades. A continuació, es va identificar qui n'era el conductor el 2 de febrer del 2007: Ramon G.D., de 42 anys, veí de Sils, que ha estat denunciat per un delicte contra el patrimoni històric per danys imprudents.

Ell mateix ha reconegut a la policia que va topar amb la creu mentre maniobrava marxa enrere per poder buidar els contenidors de la brossa que hi havia al costat de la creu.

Posteriorment s'ha identificat els conductors del mateix camió el 28 de maig de 2007, de 24 anys i 31 anys, que han denunciats com a autors de la topada contra la base de la creu esmicolada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
SOCIETAT

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS