Societat

societat

Oberta la convocatòria per reforçar la plantilla de Parcs i Jardins de Barcelona amb 75 noves places

Les places se sumen a les 73 ja convocades de reposició ordinària per reduir la temporalitat de la plantilla

L’Ajuntament de Barcelona ha obert una convocatòria per reforçar la plantilla de Parcs i Jardins de la ciutat amb 75 noves places. La crida està oberta fins al 7 de març. En concret s’ofereixen llocs d’auxiliar de jardineria per ampliar el servei al territori amb més personal destinat a les tasques de manteniment del verd i la poda. La previsió és que els processos de selecció acabin entre els mesos de setembre i octubre. L’augment de personal permetrà reforçar les brigades per combatre els efectes negatius de la sequera, garantir el reg de supervivència i minimitzar l’impacte sobre l’arbrat. També es tracta d’un reforç general per assolir els objectius del Pla Endreça Barcelona.

De forma paral·lela, Parcs i Jardins ja ha convocat 73 places de reposició ordinària dirigides a reduir la temporalitat a la plantilla. Tots els processos de selecció es publiquen a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, a l’espai d’Oferta Pública.

Places provinents de plans d’ocupació

Aquest 2024 Parcs i Jardins també acollirà 125 persones contractades per Barcelona Activa en el marc de plans d’ocupació. Parcs i Jardins participa així en aquest programa per facilitar l’accés al món laboral.

L’Ajuntament ha informat de la convocatòria una setmana després que treballadors de Parcs i Jardins iniciessin una vaga parcial de tres jornades. Desenes de treballadors es van mobilitzar des de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume i van mostrar pancartes en contra de la “manca de previsió” o inversions per fer front a la sequera.

També es queixaven que l’institut municipal de Parcs i Jardins vol implantar un torn de tarda i assenyalaven que el govern de Jaume Collboni “atempta” així contra la conciliació familiar dels jardiners de la ciutat.

La CGT i Intersindical, convocants de la vaga parcial, opinaven dimecres passat que el reg previst aleshores no era “eficient” i denunciaven que l’empresa municipal no havia volgut valorar cap altra gestió que no comportés un canvi de torn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.