Societat

La Generalitat enderrocarà l’antic edifici de Treball a Girona

La Generalitat enderrocarà l’antic edifici de Treball a Girona. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha explicat en una entrevista a Girona FM, que l’equipament està molt deteriorat i no és possible rehabilitar-lo. “Esperem que a finals d’aquest estiu estigui a punt l’enderroc”, afirma.

En paral·lel, segueix informant l’Agència Catalana de Notícies Govern i Ajuntament estan buscant la fórmula per fer una permuta. La intenció és que uns terrenys més propers als edificis de la UdG -actualment qualificats com a zona verda- passin a ser d’equipaments. “Així es podria fer la cessió de l’espai i que ells mateixos puguin fer un edifici pels estudiants”, explica la delegada.

Cañigueral també ha dit que fa temps que estan treballant amb l’Ajuntament i la UdG per resoldre la situació. “La UdG necessita espais per oferir serveis als estudiant i aquest centre lamentablement durant masses anys ha estat tancat i no utilitzat”.

La Generalitat havia planteja cedir l’edifici, ubicat al barri de Palau-sacosta, a la universitat però el deteriorament que ha patit ha obligat a reconduir la proposta.

“No pot ser que tinguem edificis públics sense utilitzar. A més, això en molts casos provoca un greuge pels veïns”, remarca Cañigueral, que afegeix que els residents de la zona es queixen d’actes vandàlics i problemes.

Per això, han acordat enderrocar l’edifici. Un cop s’hagi fet, la voluntat és fer una permuta. La fórmula passaria perquè la qualificació d’equipaments que té aquest solar passi a una zona verda més propera a la UdG. D’aquesta manera, se’ls cediria el terreny proper perquè la universitat pugui fer un equipament per als estudiants.

L’edifici, que era propietat de l’Estat, va passar a mans de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona