Societat

societat

Consideren nul de ple dret un acord de l’Ajuntament que indemnitzava amb 798.000 un club esportiu

La Sindicatura de Greuges va actuar d’ofici i en no rebre resposta va acudir a la Bústia Ètica i de Bon Govern

La Bústia Ètica i de Bon Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha considerat nul de ple dret un acord del 2000 entre el consistori i un club esportiu per una cessió de terreny i l’ús d’unes pistes escolars que, posteriorment, va comportar una indemnització de 798.000 euros al club, segons ha informat la Sindicatura de Greuges de Barcelona. La institució va actuar d’ofici en el cas i va portar-lo a la bústia. Els fets es remunten al juny del 1999, quan un club esportiu de Sant Andreu va proposar cedir gratuïtament al consistori uns terrenys d’interior d’illa no urbanitzables on no podia exercir la seva pràctica. A canvi, se’ls cedia gratuïtament l’ús de patis escolars i se’ls condonava l’IBI que el club tenia pendent de pagament.

Aquest acord es va materialitzar en un decret d’alcaldia del setembre del 1999. Abans d’inscriure aquesta cessió gratuïta, el març del 2000 es va signar un altre acord entre el regidor de districte i el club esportiu en el qual es comprometia que aquest club tindria la gestió d’un futur poliesportiu municipal del barri.

Aquests acords s’han ratificat diverses vegades al llarg de dues dècades, fins que el 2017 es van iniciar les obres del poliesportiu municipal del Camp del Ferro. Llavors, el club esportiu va reclamar el compliment de l’acord que comprometia la gestió d’aquest equipament esportiu. Segons explica la Sindicatura, davant la “impossibilitat legal” de complir amb l’acord, l’Ajuntament va encarregar un informe extern per veure com indemnitzar el club.

L’informe establia que l’ús que el club havia fet de les pistes escolars cedides gratuïtament durant 20 anys ascendia a 1.241.000 euros. Tot i això, el maig del 2019 l’Ajuntament va acordar indemnitzar el club amb el valor del terreny cedit gratuïtament, que era de 798.000 euros, continuar amb l’ús gratuït de les pistes i assignar-li l’ús preferent del Camp del Ferro.

Ara però la Bústia Ètica i de Bon Govern ha considerat nul de ple dret l’acord del 2000 i els successius. A més, ha fet diverses recomanacions, no vinculants, al consistori, com restaurar la legalitat en relació amb les causes considerades nul·les, demanar al club el retorn dels diners cobrats i retirar la resta d’acords amb el club.

El síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha destacat la “desproporció” en la compensació al club i ha lamenta la manca de resposta municipal quan van actuar d’ofici. Ara, alerta que estaran amatents a les actuacions de l’ajuntament .

La Sindicatura va iniciar la investigació arran de la queixa d’una representació d’un altre club esportiu de Sant Andreu, que considerava que patia un greuge comparatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona