Societat

Societat

Aposta pels falcons per frenar coloms i estornells al centre del Morell

L’Ajuntament utilitza un sistema de control biològic per revertir la brutícia que generen al nucli del municipi

L’Ajuntament del Morell ha apostat per utilitzar falcons per desplaçar coloms i estornell del centre del municipi i revertir la brutícia que generen. En concret, el Simun i el Laorre, són els dos falcons que formen part de la prova pilot iniciada l’any passat a la rambla del Morell i que, degut als bons resultats obtinguts, s’estendrà a altres punts del municipi. La seva presència ha fet que tant coloms com estornells es desplacin aconseguint que la brigada municipal hagi reduït la seva neteja a la zona del passeig, passant d’una neteja diària a fer-la un cop a la setmana o cada dues.

“Al començament, hem de fer vols molt continuats, amb actuacions molt intenses, amb l’ús de diversos ocells a la vegada perquè totes les espècies estan acostumades a suportar l’aparició d’un depredador en un moment determinat, el que fem, és un mètode de sobreexposició d’un depredador”, ha afirmat a l’agència ACN Jonathan Maldonado, el gerent de l’empresa F&H servei de control de fauna, contractada, per combatre la “plaga” de coloms i estornells que hi ha al municipi. Els primers treballs s’han concentrat a la Rambla Pau Casals i Joan Maragall perquè és un dels punts del municipi que concentra més exemplars. Els controls s’han fet de forma setmanal. Amb la presència dels falcons aquestes aus es desplacen cap altres zones i s’evita que criïn als nius dels arbres.Segons l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, des del consistori buscaven resoldre la problemàtica, però mitjançant un mètode que no fos “invasiu” i, que alhora, no danyés als ocells. “Hem notat una millora important, teníem molts excrements tant a la via pública com en edificis o en vehicles propers a les zones arbrades”, ha subratllat el batlle. En aquest sentit, Calbet ha afirmat que la campanya està funcionant “molt bé” i ha destacat que la combinació de la neteja amb l’ús de falcons també ha suposat un estalvi d’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona