Societat

SOCIETAT

L’intendent Xavier Santajuliana, nou cap de la Policia Local de Mataró

Mataró estrena noi cap de la Policia Local. El càrrec recau en l’intendent Xavier Santajuliana que substitueix l’intendent major Mateo Sánchez, que s’ha jubilat després de 43 anys de servei al cos, els últims 15 com a màxim responsable.

Xavier Santajuliana és llicenciat i màster en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i llicenciat en Criminologia per la Universitat de Girona. El 2001 va accedir al Cos de Mossos d’Esquadra, on va treballar principalment a les divisions d’Investigació Criminal i Informació. El 2008 va ascendir a inspector i va fer el salt al món local, on ha estat inspector en cap de les policies locals de Ripoll, Sant Vicenç dels Horts, Sant Joan Despí i Gavà. El 2021 va ascendir a intendent i es va incorporar a la Policia Local de Mataró, on fins ara ha exercit les funcions de sotscap.

Santajuliana ha compaginat la seva tasca policial amb la docència a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), organisme on ha exercit com a professor del Curs de formació bàsica per a policies i de cursos d’especialització i ascens. Ara, ja com a cap, l’intendent té per objectiu enfortir la Policia Local com a policia comunitària per millorar els índexs i la percepció de seguretat i convivència, i també millorar la relació i atenció a la ciutadania. “Amb més proximitat i més presència al territori s’aconsegueix un coneixement en profunditat de les necessitats reals de seguretat que permet treballar i dissenyar plans d’actuació preventius enfocats a donar-hi resposta”, recull el comunicat. que afegeix que “d’aquesta manera es pot donar una resolució de qualitat i efectiva que permet actuar davant dels problemes abans que aquests es produeixin”.

El cap de la policia local sortint, Mateo Sánchez, es va incorporar com a agent de la Policia Local el 1981. Llicenciat en Dret per la UAB (1992) i postgrau en Direcció i Gestió de la Seguretat Pública per la UOC (2006), ha estat el primer agent que ha aconseguit convertir-se en cap del cos.

El 1993 va ascendir a inspector i es va encarregar de coordinar l’àrea d’infraestructures. El gener del 2000 va ser nomenat inspector sotscap i encarregat de coordinar les diferents àrees del cos i, el 2008, va ser nomenat inspector en cap accidental. El juny de 2009 va ascendir a intendent major i va assumir de manera definitiva la comandància de la Policia Local, càrrec que ha ostentat fins a la seva jubilació. Al llarg de la seva trajectòria com a comandament ha impulsat els successius projectes de Policia de Barri. El 2012, ja com a màxim responsable del cos, va crear la Unitat de Suport a la Policia de Barri (USPB) –també conegut com a “quart torn”- per donar una major cobertura als problemes de seguretat i incivisme a les hores de més incidència (de 19 a 3 h) i el 2017 va crear la Unitat de Civisme i Convivència, unitat que va néixer amb l’objectiu d’abordar de manera integral les ocupacions d’habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona