Societat

Les estacions d’esquí gironines tanquen temporada amb “bon gust de boca”

Gràcies a les últimes nevades, la temporada d’esquí a les estacions gironines s’ha allargat aquest any més del que estava previst. Vallter 2.000 i La Molina tanquen els remuntadors aquest diumenge, mentre que Vall de Núria ja va fer-ho el 31 de març com preveia, informa l’Agència Catalana de Notícies. La Masella és l’única estació de Pirineu gironí que mantindrà les pistes obertes fins al 14 d’abril.

“Hem acabat la temporada amb bon gust de boca”, explica la responsable comercial de La Molina, Marta Viver, que diu que tot i la poca neu de la temporada, “s’han pogut fer totes les activitats previstes” perquè estan “ben preparats per fabricar neu”. A més, aquest cap de setmana s’ha pogut celebrar el primer memorial Lluís Breitfuss, pels campionats de Catalunya d’esquí alpí absoluts. En total, La Molina ha organitzat aquest hivern 53 esdeveniments.

En la mateixa línia s’ha expressat el director de Valler, Enric Serra: “Hem allargat per les bones condicions i la gent ha respost”. Ha fet una bona valoració de la temporada tot i reconèixer que “ha estat difícil” per la falta de neu. “Ens va costar molt arrencar; vam començar pel pont de la Puríssima amb la zona de debutants i no va ser fins al febrer que vam poder obrir la zona alta”, relata, però diu que diversifiquen l’activitat a l’estació “tant com es pot, sobretot quan no hi ha neu suficient”.

Quant a la Vall de Núria, que va decidir tancar les pistes el 31 de març, la responsable de comunicació Ruth Bover ressalta que “Vall de Núria és una estació de muntanya i l’esquí és un a més a més de les activitats que s’hi practiquen”. En aquest sentit, l’estació no depenen únicament dels esquiadors, perquè fa anys que ha diversificat l’oferta com, de fet, fan la majoria d’estacions.

El futur

Pel que fa al futur de l’esquí al Pirineu gironí, ni La Molina, ni Vall de Núria es mostren preocupats en aquest sentit. “Les nevades són cícliques”, explica la responsable comercial de La Molina, Marta Viver, que diu que “hi ha temporades més bones i temporades més complicades”, però que estan “ben preparats per poder fabricar neu i garantir poder esquiar en bones condicions a pistes, quan hi ha temporades menys bones com ha estat aquesta”. La responsable de comunicació de Vall de Núria, Ruth Bover, coincideix a dir que “les nevades són cícliques” i aclareix que, per això, “Vall de Núria sempre fa l’aposta de començar pel pont de la Puríssima i acabar per Setmana Santa”. Una aposta que en el seu cas han mantingut tot i les últimes nevades.

Últim dia de la temporada

Les bones temperatures i el paisatge nevat a clapes han marcat aquest diumenge l’últim dia de la temporada d’esquí a l’estació de Vallter 2.000 (Ripollès). Desenes de persones hi han pujat per practicar esquí o snowboard, però també s’hi han pogut veure aficionats a l’esquí de muntanya, a les raquetes de neu o famílies amb trineu.

Bernat Reguant és un bomber aficionat a la muntanya i amb residència a Camprodon (Ripollès), que aquest diumenge s’ha adreçat a Vallter per practicar esquí de muntanya i “acabar de rematar la temporada amb una mica d’activitat”. A diferència dels esquiadors que depenen dels remuntadors, a Reguant “se li ha fet estrany que hi hagi tan poca neu” perquè, segons ha dit, està acostumat a “poder esquiar fins al juny”.

A diferència seva, els barcelonins Sergio Carbajal i Joel Neriz s’han sorprès que l’estació continués oberta. “Ens venia de gust pujar a fer snowboard i al veure que encara estava en funcionament, hem decidit pujar”, relata Carbajal, que assegura que es pensaven que haurien de girar cua, però al final han pogut gaudir de la neu perquè “s’hi està molt a gust amb poca gent”. En la mateixa línia s’ha expressat Lluna Solà, que s’ha desplaçat a l’estació per esquiar amb els seus pares: “Ens agrada molt esquiar i hem volgut aprofitar-ho perquè és l’últim dia”.

Per la seva banda, el director de l’escola d’esquí Nord Sud, Joan Corbella, ha explicat que, tot i que la temporada ha estat complicada, “s’ha pogut donar un bon servei” i que el fet de ser una “estació familiar” ha permès que els debutants poguessin pujar tota la temporada. Pel que fa a les últimes nevades coincidint amb Setmana Santa i gràcies a les quals s’han pogut allargar els dies d’obertura, Corbella ha dit que “han permès acabar la temporada amb alegria”, perquè “s’ha pogut gaudir de l’estació totalment blanca i amb una qualitat de neu excepcional, per ser les dates actuals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS