Societat

La consellera Serret visita l’Institut Salvador Espriu

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha visitat aquest dilluns l’Institut Salvador Espriu de Salt, on s’ha fet una de les sessions sobre desinformació impulsat per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Departament d’Acció Exterior i Unió Europea en el marc de les eleccions europees.

El taller consisteix en explicar què és la desinformació i quines formes adopta, com afecta en el procés democràtic i quines eines hi ha per verificar les informacions que els joves poden llegir a les xarxes socials. La formació a alumnes va a càrrec de l’associació ’Learn to Check’.

En la clausura del taller, Serret ha destacat el “ferm compromís” del Govern amb el projecte europeu i la necessitat d’impulsar la oficialitat del català a la Unió Europea per seguir acostant les institucions al territori . També ha assegurat que la majoria de notícies falses “promouen discursos d’extrema dreta i feixistes que vulneren el projecte integrador europeu”.

Per la seva banda, el director de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera, ha apuntat que el major volum de notícies falses es difonen “en períodes electorals” i per això han optat per fer aquest taller en un moment en què la societat catalana viurà les eleccions al Parlament i posteriorment els comicis per escollir els representants al Parlament Europeu.

“Els joves són nadius de l’era digital però al mateix temps són els més vulnerables en desinformació”, ha afegit Barrera. Això es deu al fet que la seva principal font d’informació són les xarxes socials, el mitjà pel qual es difonen notícies falses amb més facilitat.

Més de 700 alumnes

Setze centres de Catalunya, amb més de 700 alumnes, han participat en el taller per combatre la desinformació que organitza l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona amb el Departament d’Acció Exterior. Es tracta d’un programa que s’emmarca en la campanya d’eleccions europees que hi haurà al juny i la intenció és que els joves puguin rebre tota la informació d’una campanya política amb el menor volum de notícies falses possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES