Societat

societat

SOS Racisme llença una campanya de micromecenatge per continuar amb la seva activitat

L’Administració ha reduït un 15% el seu pressupost per l’entitat des del 2020 i l’entitat busca noves vies de finançament

L’organització ha atès més de 600 casos arreu el territori amb un personal de només 10 persones

La nova campanya #Denunciemelracisme de SOS Racisme busca arribar a la major població possible per a continuar orientant la lluita antirracista. Per això, a través d’un crowfunding busquen recollir fons per seguir treballant.

Durant l’any 2023 l’entitat ha atès un total de 628 persones de més de 83 municipis diferents amb només 10 persones en l’equip. D’aquestes, 446 s’han acostat per primera vegada a SOS Racisme per denunciar situacions racistes. Segons la situació plantejada, SOS Racisme dissenya un acompanyament psicosocial o jurídic, a més de proporcionar informació o assessorament, o se’ls deriva a altres serveis especialitzats.

El president de l’organització, Cheikh Drame, assenyala que el Servei d’Atenció i Denúncia atenem cada cop a més persones que han patit casos de racisme.

“Vivim en un moment de major quantitat i cohesió dels moviments socials. Concretament, el moviment antiracista, al llarg de més de tres dècades de lluita a Espanya, ha aconseguit pressionar prou per a aconseguir uns certs avanços socials. Però des de SOS Racisme Catalunya continuem detectant una manca important quant a antiracisme per part de la societat en general i les institucions en particular”, contextualitza l’entitat.

Drame explica que encara que les denúncies per violència racista augmenten exponencialment, no es tradueix en una major implicació per part de l’administració pública per revertir la situació. Tot el contrari: el finançament destinat s’ha reduït un 15%. És per això, que engeguen per primera vegada una campanya de micromecenatge.

“El nostre objectiu a la llarga és desaparèixer”, conclou Kaire Ba Dejuan, coordinadora de formació de Sos Racisme Catalunya, a l’imaginar un futur on les formacions antirracistes no haguessin de ser externes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS