Societat

Societat

La seu definitiva de la Barnahus de l’Alt Pirineu i Aran es farà a la Seu d’Urgell

L’Ajuntament cedeix un terreny pel recurs que ara es troba en un espai provisional

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha cedit uns terrenys per facilitar una ubicació definitiva del Barnahus, que ja dona servei a l’Alt Pirineu i Aran però des d’unes instal·lacions provisionals situades al mateix municipi des del febrer. La Generalitat fa un pas més en la implantació a tot el país del nou model d’atenció a infants i adolescents víctimes de la violència sexual. Es tracta d’una finca de 990 metres quadrats situada a l’Horta del Valira. El departament de Drets Socials preveu que la construcció i l’adequació de les noves instal·lacions estiguin enllestides el 2026. Suposarà una inversió d’1,4 milions d’euros que provenen de fons Next Generation EU. Des de la posada en marxxa al febrer, l’equip professional del Barnahus ha estat rebent formació i la setmana va començar a atendre cinc casos d’infants i adolescents que han patit abusos sexuals i les seves famílies.

Una prova pilot a Tarragona va servir d’inici del desplegament de la xarxa Barnahus l’any 2020. Els bons resultats de l’experiència han empès el govern a estendre aquest model arreu de país. En aquest sentit, enguany s’han activat serveis a Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, la Seu d’Urgell, Terrassa, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Pròximament també es posarà en marxa la Barnahus del Prat de Llobregat. el nou model d’atenció suposa la implicació de diversos departaments de l’executiu. En concret, l’impulsor és Drets Socials però es coordina amb Salut, Interior, Justícia i Igualtat i Feminismes. A més, treballen amb la col·laboració de la Fiscalia i la Judicatura. El centre té l’aspecte d’una llar perquè els infants i les seves famílies el reconeguin com un espai amigable que proporciona seguretat i confiança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès