Societat

societata

Pla per fer de Sitges una ciutat més accessible

El consistori ha redactat un Pla Estratègic perquè la ciutat estigui a l’abast de tothom

Són 31 actuacions per millorar els espais urbans per als residents i turistes

Sitges ha elaborat un Pla Estratègic de Turisme Accessible, que inclou 4 eixos principals de treball amb 31 actuacions per fer de la ciutat del Garraf una destinació més amable pel que fa a l’entorn, els serveis i les tecnologies. Pretén ser el full de ruta a seguir en matèria d’accessibilitat per fer de Sitges una destinació turística inclusiva per a totes les persones. Els 4 grans eixos del pla són: gestió i planificació del turisme accessible, sensibillització i formació en accessibilitat turística, desenvolupament i millora de l’oferta turística accessible i promoció i comunicació inclusiva. Segons informa el consistori de Sitges, algunes de les accions destacades en aquest pla són, per exemple, la creació d’un grup de treball amb tècnics de les administracions públiques i de les empreses compromeses amb l’accessibilitat del sector, el desenvolupament d’un model de platja inclusiva, crear una secció de turisme accessible a la pàgina web oficial de turisme sitgesanytime.com o bé donar i rebre formació en la creació d’experiències turístiques inclusives, entre d’altres. A més totes les empreses i recursos, que de manera voluntària han participat en el projecte, rebran una anàlisi específica de la seva accessibilitat i una proposta d’accions de millora.

El Pla Estratègic de Turisme Accessible s’ha fet seguint les indicacions del Pla Director i el Pla de Sostenibilitat Turística, i ha estat cofinançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges. S’han auditat recursos públics i privats, patrimonials, culturals, empreses turístiques, rutes i entorns naturals. A més, s’han realitzat entrevistes amb agents del sector públic, de la discapacitat i turístic, així com també enquestes a la ciutadania. Equalitas Accessibilidad, empresa col·laboradora de la Red DTI, ha estat l’encarregada de realitzar els treballs de diagnòstic i la redacció del Pla. Després d’una anàl·lisi exhaustiva de tots els esglaons de la cadena d’accessibilitat, que ha permès identificar mancances i àrees d’oportunitat més rellevants, es defineix en el Pla amb un catàleg de solucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia