Societat

societat

Quatre municipis del Vallès comencen a pagar una nova taxa comarcal de residus

Els ajuntaments de Sabadell, Terrassa, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda han delegat al Consell Comarcal la gestió del servei

Aquest divendres s’obre el període de pagament voluntari de la nova taxa comarcal de residus pels veïns de Sabadell, Terrassa, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda, municipis del Vallès que han delegat al Consell Comarcal el servei de tractament. Els veïns rebran a casa el rebut corresponent emès per l’Organisme de Recaptació Tributària de la Diputació de Barcelona. El període de pagament voluntari s’allarga fins el 17 de juliol. El rebut se suma a la taxa de residus que ja paguen les famílies a nivell local i es deu al compliment de la normativa europea i estatal obliga que sigui la ciutadania qui assumeixi el 100% del cost del servei de recollida i tractament de residus, cosa que fins ara no passava. Segons el Consell Comarcal del Vallès Occidental, a la nova taxa s’incorpora indirectament totes les bonificacions que la ciutadania ja tingui aplicades. La taxa es va aprovar al ple del Consell Comarcal l’octubre de 2023. També s’aplica a Ullastrell i Sentmenat però en aquest dos casos és pel tractament de residus amb identificació d’usuari perquè disposen d’un sistema de recollida porta a porta. El tractament dels residus el fa el Consorci per a la Gestió de residus del Vallès Occidentals a través de les seves plantes de titularitat (el CTR-Vallès i la Planta de Biometanització de Can Barba) i el servei de gestió de residus voluminosos. Segons apunta el consell, aquest és el mateix model que s’aplica als municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre els quals hi ha set del Vallès Occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia