Societat

Precinten i tapien l’accés a tres garatges comunitaris per evitar ocupacions delictives

L'Ajuntament de Banyoles ha tapiat l’accés a tres garatges comunitaris de la plaça de La Pau, al barri de La Farga, per acabar amb les múltiples ocupacions que hi havia hagut d’aquests espais i que havien provocat molèsties i manca de seguretat entre les comunitats de veïns d’aquesta zona. La mesura afecta a 210 places d'aparcament, tot i que la majoria estaven buides o ocupades.

El passat mes d’abril es van iniciar aquestes actuacions per desallotjar i tapiar l’accés a diferents garatges ocupats entorn de la plaça de La Pau. En poc més d’un mes l’Ajuntament de Banyoles ha aconseguit tancar l’accés a 210 d’aquests aparcaments en total que havien estat ocupats i en el que, en alguns d’ells, s’hi feien activitats il·lícites com el consum i venda de drogues.

Jordi Congost, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Banyoles ha explicat que “aquestes actuacions s’han fet sempre amb el vistiplau de les comunitats de veïns i veïnes i amb les pertinents ordres judicials”. A més, també ha apuntat que “gràcies a les desocupacions i la clausura d’aquests pàrquings el canvi que hi ha hagut al barri en només un mes és considerable, com així ens ho han fet saber les pròpies comunitats”.

Aquesta actuació, que fa que a aquests garatges no s’hi pugui accedir ni amb vehicle ni a peu, és temporal per un cop passat un temps avaluar amb la policia i els propis veïns i veïnes com està la situació per plantejar-se reobrir-ne l’accés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.