Societat

400.000 persones han visitat la 69a edició de Temps de Flors

400.000 persones han visitat la 69a mostra Girona Temps de Flors, que diumenge va tancar una edició amb un estalvi d’aigua per tal d’adaptar-se a la sequera que viu el país i amb un lleuger increment de les persones visitants.

“Aquest any teníem un repte molt important que era celebrar ‘Girona, Temps de Flors’ en un context de sequera. A través de les diferents innovacions que hem fet per ser autosuficients i d’una selecció acurada de les plantes i les flors, hem gastat menys aigua. La valoració que fem d’aquesta edició és positiva davant d’un context de sequera i de molta incertesa. La gent, tant de Girona com de fora, ha pogut gaudir d’una activitat que neix del voluntarisme i que posa en valor el patrimoni cultural i monumental de la ciutat”, ha afirmat la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras.

Així, a causa de l’escenari de sequera, en aquesta edició s’ha posat un èmfasi especial en l’elecció de les flors i de les plantes i s’han seleccionat aquelles que requereixen menys aigua, les espècies autòctones, les plantes adaptades a climes secs i les flors seques i preservades. A més, no s’ha regat durant els dies de l’exposició floral, només es va regar un dia durant el muntatge amb aigua provinent de la pluja. També s’ha facilitat als projectes una esponja floral especial que garanteix la humitat necessària a la flor. Amb tot, aquestes mesures han permès gastar menys de 400 litres d’aigua per regar.

Més visitants

Segons dades de l’Oficina de Turisme, la mostra floral ha registrat al voltant de 400.000 persones visitants, un lleuger increment respecte a l’any passat, quan van passar per la mostra unes 365.000 persones. En relació amb la procedència, un 70% eren de Catalunya i la resta eren d’Espanya i de l’estranger.

Aquesta xifra s’ha traduït també amb una alta ocupació en el sector de l’hostaleria i els allotjaments de la ciutat, tot i que encara no es tenen dades de l’impacte econòmic d’enguany.

Millors aparadors

Els establiments Ribes, del carrer Santa Clara; la Botiga Oficial Girona Futbol Club, de la rambla de la Llibertat, i el restaurant Tofu, de l’avinguda de Ramon Folch, han guanyat el primer, el segon i el tercer reconeixement, respectivament, de la 20a Mostra d’Aparadorisme i Decoració Interior de “Girona, Temps de Flors”. L’objectiu d’aquests reconeixements és potenciar el comerç de la ciutat durant aquest esdeveniment.

L’Ajuntament de Girona també ha afirmat que ja comença a treballar en la celebració dels 70 anys de l’esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia