Societat

societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

El concurs de Catifes i Flors Naturals d’Arbúcies ha arribat avui a una nova edició amb un èxit absolut de participació amb trenta-un muntatges –cadascun amb un mínim de trenta metres lineals (90 m²)–. Aquest èxit, acompanyat pels més de quinze mil visitants, es veu impulsat pel relleu generacional entre els organitzadors i participants. L’alcalde, Pere Garriga, que avui a la tarda considerava d’èxit la festa, explica que la iniciativa Catifes a l’Escola, que es fa uns quinze dies abans del concurs, ha fet que cada vegada més nens i nens s’impliquin: “Estem parlant de nens de 8 a 10 anys. A més, altres joves del carrer on es fan els muntatges que potser no hi participaven ara ho fan”, afegint que: “Les catifes de flors queda clar que no són ni coses d’abans, ni de gent gran”.

Aquesta edició, el jurat ha decidit atorgar quatre premis en comptes de tres: el premi a l’originalitat i al disseny ha estat per la catifa dels veïns del carrer Segimon Folgueroles amb la catifa Juguem; el premi a la varietat de flor ha estat per la Catifa del carrer Castell que portava per títol I demà? ; i el premi al treball l’han rebut dues catifes: Receptes del món, dels Catifeixons i La selva dels selvatans, de la Catifa del carrer Major.

Paral·lelament al concurs, s’han elaborat fins a 25 racons de Catifes, que s’han repartit per tot el nucli històric del poble, com el carrer Sorrall, la placeta dels Encantats, la plaça de la Vila, el carrer Castell o el carrer Segimon Folgueroles.

Desenes de veïns han omplert des de bon matí els carrers del nucli per començar amb l’elaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, centenars de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi. Els passejants han pogut veure tot el procés per fer-les, des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, que formen una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any.

La cercavila amb els gegants, grallers i flabiolaires d’Arbúcies, la Colla Gegantera de Breda, Les Nòmades, Zeppelin i La Caixa de Trons de Girona han tancat a una jornada catifaire d’art efímer. Un punt final a una jornada que, a diferència de passades edicions, aquesta vegada s’ha celebrat, i és curió, sense pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia