Societat

Unes 800 persones protesten pel crim de Ripollet en una marxa lenta

Unes 800 persones, la majoria de les quals estudiants i joves de la població, han participat aquest dilluns a la tarda en la protesta pel crim de Ripollet, l'assassinat d'una noia de 14 anys a mans de dos companys de l'institut on estudiava. Els companys de la víctima han reclamat "justícia" i s'han queixat del que consideren indulgència de la llei penal del menor, que limita a vuit anys d'internament la pena màxima aplicable per als delictes comesos abans dels 18 anys.

Els dos implicats en els fets, que van ingressar provisionalment en un centre de justícia juvenil aquest diumenge al vespre per ordre del jutge de menors, seran acusats d'homicidi per la fiscalia, tot i que un dels nois assegura que no va participar en l'apunyalament i la pallissa a la víctima. Els nois seran cada un en un centre de menors durant sis mesos, el període màxim per als internaments preventius en el cas dels menors. Mentrestant, la instrucció judicial ha de continuar per arribar al judici abans del final d'aquest termini.

La presidenta de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, Immaculada Montalbán, ha expressat avui la seva preocupació perquè els joves "segueixen reproduint patrons de dominació" masclista, i ha destacat la importància de l'educació per acabar amb aquestes situacions.

Montalbán ha respost així en ser preguntada de Ripollet. "Per acabar amb aquests patrons és molt important la feina des de les escoles i les assignatures com la d'Educació per a la Ciutadania, necessàries per ajudar en la resolució de conflictes i en les relacions entre homes i dones", ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona