Societat

Ajornen fins al 2013 les ajudes per dependència a una dona de 101 anys

Llei de Dependència

La família d'una dona de 101 anys que viu al petit municipi d'Artesa de Lleida (Segrià) ha denunciat que la conselleria de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya ha ajornat fins al 2013 l'assistència de dues hores setmanals que havien sol·licitat per atendre les necessitats de l'anciana.

Segons ha explicat Antonio Garròs, nebot d'aquesta de Dolors Soler que viu amb ell i la seva dona, han sol·licitat diverses vegades a la Generalitat -les últimes ocasions en el marc de la llei de la Dependència- rebre una ajuda d'assistència de dues hores setmanals.

No obstant això, després de la visita del tècnic encarregat d'avaluar les sol·licituds, que va preguntar a l'anciana sobre les seves capacitats de mobilitat i higiene, la família va rebre una "sorprenent" resposta on s'indicava que la concessió d'ajuda es demorava al 2013, any en què la Dolors Soler tindrà 105 anys.

L'ordinador, culpable
"No demanàvem diners, només aquestes dues hores", ha explicat el nebot, que després de conèixer la resolució va fer una reclamació davant l'administració, des d'on se li va contestar que el resultat dels barems l'havia elaborat "un ordinador" i que possiblement s'havia produït un error previ per part de la persona que va fer l'estudi preliminar del cas.

Garrós, un jubilat de 64 anys a causa de problemes cardíacs, adverteix que si han de reiniciar-se els tràmits per tornar a sol·licitar les ajudes, aquestes tardaran molt de temps, "i la meva tieta té 101 anys", per això han optat per fer una denúncia pública "que almenys ens serveix com a dret a l'enrabiada".

El nebot de l'anciana ha recordat que quan Dolors va complir 100 anys va rebre la visita del delegat de Benestar Social per lliurar-li la medalla que reconeix les persones centenàries. "Li va dir a la meva tieta que si necessitava alguna cosa ho demanés, i ella s'ho va creure i per això vam tornar a reclamar l'ajuda", recorda ara Garrós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona

Cap a la “taxa justa” de residus, a Girona

Girona

Fundesplai augmenta el nombre de participants a les seves activitats

Barcelona

Més expedicions i millores d’horaris del bus cap a Barcelona

CASTELLBISBAL
societat

El polígon petroquímic de Tarragona comptarà amb 575 sensors de risc químic

tarragona
barcelona

Colau i Asens s’embarcaran a la Flota de la Llibertat per portar ajuda a Gaza

barcelona
Unió Europea

Brussel·les requereix informació a TikTok sobre la nova aplicació

Barcelona
pensament

El funeral de Josep-Maria Terricabras serà demà al matí al Tanatori

Girona