Societat

Més de mil persones s'apleguen a Santa Maria del Mar per donar l'últim adéu a Vicente Ferrer

La representació catalana en els funerals de Ferrer a l'Índia ha provocat retrets entre Carod i Puig i entre Montilla i Rivera

"Vicente Ferrer no té cap interès a descansar en pau. Ara mateix deu estar molt ocupat assegurant-se que les portes del cel estan obertes per a tothom", ha dit la vídua del cooperant català, Anna Ferrer, durant els emotius funerals que s'han oficiat a la catedral de Santa Maria del Mar de Barcelona.

La cerimònia ha aplegat més de mil persones, entre les quals hi havia els ducs de Palma, la Infanta Cristina i Iñaki Urdangarin. També hi ha assistit la vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega; el president de la Generalitat, José Montilla, o l'expresident Jordi Pujol, entre d'altres.

Representació a l'Índia qüestionada al Parlament

Poc després que el Parlament hagi llegit una declaració institucional de suport a Vicente Ferrer, amb presència de la dona del cooperant, Anna Ferrer, i un dels seus nebots, hi ha hagut un enfrontament entre el vicepresident del govern, Carod-Rovira, i el diputat de CiU Felip Puig.

Carod ha defensat que la representació de la Generalitat al funeral del cooperant Vicente Ferrer va ser "adequada" amb la presència de la viceconsellera d'Afers Exteriors, Roser Clavell, mentre que Puig li ha demanat que "aporti més sensibilitat, més oportunitat i més sentit de país".

Carod-Rovira ha preguntat a Puig per què CiU no va fer com el PP, que sí que va anar a l'Índia representat per la portaveu parlamentària al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría. Puig ha lamentat que assistís al funeral el president del Congrés dels Diputats, José Bono, i no el president del Parlament, Ernest Benach.

Aquesta tarda també, en la sessió de control al president, el diputat de Ciutadans Albert Rivera, ha preguntat a Montilla sobre la representació "de baix nivell" que va enviar Catalunya a l'Índia. Rivera ha dit que se sentia "més representat a l'estranger per Ferrer que pels viatges que fa el president o el vicepresident". En el seu torn, Montilla ha respost que "preferia no respondre per respecte als presents", en referència a la vídua de Ferrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.