Societat

El PSC presenta una esmena a la totalitat de la ILP que vol prohibir les corrides de toros

La iniciativa legislativa popular, impulsada per la Plataforma Prou, demana abolir les corrides. Al juliol es van lliurar al Parlament 180.000 signatures de suport a la iniciativa

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha registrat al Parlament una esmena a la totalitat de la iniciativa legislativa popular (ILP) que impulsa una modificació de la llei de protecció dels animals amb l'objectiu de prohibir les corrides de toros a Barcelona.

Segons han indicat fonts del grup parlamentari socialista, el PSC ha presentat aquesta esmena a la totalitat amb l'objectiu que hi pugui haver una votació en el debat, ja que, si no se'n presentés cap, la iniciativa iniciaria la seva tramitació parlamentària sense cap votació. Els socialistes mantenen que els seus 37 diputats a la cambra catalana tindran llibertat de vot en aquesta qüestió, com CiU.

Fa uns dies la mesa del Parlament va concedir una pròrroga en el termini de presentació d'esmenes d'aquesta proposició de llei, que és fruit d'una ILP. Aquesta iniciativa va arribar al Parlament a començaments del mes de juliol, quan la Plataforma Prou va lliurar a la cambra catalana 180.000 signatures per a l'abolició de les corrides de toros.

Els promotors volen un canvi en la llei de protecció dels animals per tal que els toros no siguin una excepció en la prohibició del maltractament i mort dels animals en espectacles públics.

Tot i que el PSC ha registrat una esmena a la totalitat, el grup parlamentari socialista manté la llibertat de vot per als seus 37 diputats. Una llibertat que també tindran els 48 diputats de CiU, tot i que aquest grup no presentarà esmena a la totalitat.

El que facin aquests diputats, els dels dos grups més nombrosos del Parlament, serà determinant per saber si aquesta iniciativa segueix el seu curs després del debat i si és aprovada un cop acabada la tramitació.

ERC i ICV-EUiA ja han anunciat el seu posicionament a favor de la ILP. En canvi, el PPC també presentarà esmenes a la totalitat. Es preveu que el grup mixt també en presenti una.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt