Societat

Les patronals sanitàries catalanes defensen el copagament

El president del Consorci, Josep Abelló, ha declarat que ho veu però només en accions que contribueixin a evitar la sobrefreqüentació

Les dues patronals sanitàries catalanes, el Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) i la Unió Catalana d'Hospitals (UCH), s'han posicionat a favor del copagament sanitari; en el primer cas, per regular la demanda, i en el segon, en funció de la renda.

El president del CHC, Josep Abelló, ha declarat que el consorci, que reuneix la majoria d'hospitals comarcals de Catalunya, veu "oficialment bé" la introducció de mesures de copagament, però només en accions que contribueixin a ordenar la demanda i evitar la sobrefreqüentació .

"No és la nostra competència, però vam veure bé quan s'ha plantejat cobrar un euro per cada visita al metge", ha admès Abelló, que no ha volgut aprofundir en la matèria, ja que en el seu patronal està integrada per alcaldes de 44 ajuntaments de diferents "sensibilitats polítiques", així com de dues diputacions i una mancomunitat, que tots ells representen una seixantena d'institucions sanitàries.

Com ho va fer aquesta setmana el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Miquel Vilardell, Abelló s'ha mostrat a favor de modificar el sistema actual de copagament de fàrmacs, perquè es deixi de fer en funció de l'edat i s'instauri a partir de la renda.

Per la seva banda, el president del UCH, Boi Ruiz, també ha donat suport a aquesta modificació, i ha considerat el copagament "una mesura més". "Si no augmenten els ingressos del sistema sanitari per la via de la contribució d'impostos, caldrà valorar un altre tipus de vies", ha valorat Ruiz.

Ruiz ha defensat una rebaixa fiscal per als ciutadans que tinguin una mútua privada, com plantejava la setmana passada la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli.

Amb tot, s'ha manifestat a favor d'un sistema de copagament en funció de la renda que identifiqui mitjançant colors les targetes sanitàries, com succeeix en el cas dels pensionistes a Barcelona, ha dit a manera d'exemple. Per descomptat, ha defensat la gratuïtat del sistema per als jubilats.

Finalment, ha criticat que es vulgui "carregar d'ideologia el de


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida