Societat

Afers Interns investiga dos mossos de Figueres implicats en la pallissa a un ruandès

Interior creu que els dos policies van col·laborar en l'agressió que haurien iniciat dos empresaris que coneixien, enfurismats amb la víctima per una estafa. Els agents han estat suspesos de sou i feina

Segona crisi en un mes a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres. Després que el cap de l'àrea bàsica policial de l'Alt Empordà, Ferran Gómez, fos suspès de sou i feina el 8 de març per haver abandonat la comissaria en plena nevada –posteriorment li han tornat la placa i l'han canviat de destinació–, ara són dos agents del que havia estat el seu equip els suspesos per la seva possible implicació en la pallissa a un ciutadà ruandès.

El cos ha difós aquest dimecres a la nit un comunicat en què fa públic que la divisió d'Afers Interns investiga "la possible implicació de dos agents en el cas de la denúncia d'una agressió a un ciutadà ruandès, on presumptament haurien participat dos empresaris de Figueres".

La víctima, que hauria enfurismat els dos empresaris amb una estafa, va presentar una denúncia a la mateixa comissaria de Figueres. En el text afirmava que dos empresaris l'havien agredit dins d'una nau de la seva propietat després de lligar-lo per impedir-li fugir i haurien gravat l'atac amb un mòbil. Els dos policies ara sospitosos els haurien ajudat. Suposadament, els dos agents i els empresaris es coneixien anteriorment.

Afers Interns va començar a investigar el cas per ordre del jutjat d’instrucció número 3 de Figueres, i els dos agents estan ara suspesos de sou i feina per aquest afer. Paral·lelament, els dos empresaris protegits pels policies investigats han estat detinguts acusats de detenció il·legal, per haver retingut la víctima dins de la nau, i la fiscalia va demanar que els empresonessin provisionalment.

La investigació continua oberta i la direcció general de la Policia, de la conselleria d'Interior, assegura que vol aclarir totalment els fets i "condemna qualsevol actuació en els termes que suposadament haurien actuat els agents, ja que no representen en absolut la tasca de milers de professionals que cada dia treballen al servei de la ciutadania".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona