Societat

L'Audiència de Barcelona confirma la llibertat provisional per a Fèlix Millet i Jordi Montull

El tribunal resol que n'hi ha prou que el magistrat instructor obligui els dos imputats a presentar-se mensualment al jutjat

La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona ha confirmat la llibertat provisional per Fèlix Millet i Jordi Montull, ordenada pel jutge instructor del cas Palau de la Música, Juli Solaz, el passat 19 d'octubre. Segons la interlocutòria feta pública aquest dimecres, l'única diferència és que l'Audiència ha resolt que Solaz haurà de fixar la presentació dels dos implicats cada mes al jutjat, com a mesura cautelar per tenir-los controlats i evitar que fugin, mentre dura la instrucció del cas.

La secció cinquena ha desestimat la petició de la fiscalia que tots dos ingressessin a la presó per l'espoli del Palau perquè entén que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves i, a més, assenyala que el "rebuig social", presentat com a argument, tampoc justifica una mesura cautelar d'aquestes característiques

Solaz va rebutjar la petició de totes les acusacions que demanaven la presó incondicional per als dos principals imputats. L'única mesura cautelar fixada pel jutge d'instrucció va ser retenir els passaports de Millet i Montull per evitar que sortissin de l'Estat.

Després de la decisió de Solaz, que va provocar una gran polèmica, la fiscalia va presentar un recurs contra la llibertat provisional dels dos imputats en considerar que hi havia perill de fugida. Un altre dels arguments esgrimits pel fiscal en el recurs va ser la xifra de 20 milions d'euros que, segons els seus càlculs, és la quantitat real del desviament de fons del Palau de la Música, molt superior a la xifra de 3 milions reconeguda pels imputats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró