Societat

Els universitaris catalans protesten contra la trobada de rectors europeus

Uns 70 universitaris catalans s'han concentrat aquest matí a la plaça Universitat de Barcelona, convocats per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), per protestar contra la trobada europea de rectors, la Conferència de Primavera de l'Associació Europea d'Universitats (EUA), en què hi ha representants de 350 centres i en què s'aborden qüestions com el Pla de Bolonya.

Segons ha explicat el portaveu dels estudiants, Aitor Moreno, la concentració, en què també hi han participat delegats sindicals de docents universitaris que reclamen conciliar la vida laboral i familiar, ha estat "pacífica" i que els estudiants han pogut entrar a la Universitat de Barcelona (UB) i parlar amb el seu rector, que els ha "ofert" la possibilitat de llegir una declaració durant l'acte de clausura de la conferència.

Aquesta declaració sortirà de les conclusions a les quals arribin els estudiants després de realitzar el conjunt de conferències i activitats amb les quals pretenen contraprogramar la trobada de rectors, atès que la comunitat d'estudiants no hi ha estat convidada. Moreno ha explicat que els estudiants decidiran aquesta tarda a les 19.30 hores "en assemblea" si accepten o no la proposta.

Fòrum alternatiu
La PMDUP va inaugurar ahir a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el seu I Fòrum Social per a la Universitat Pública, amb una conferència a càrrec de l'exrector de la Politècnica de Catalunya (UPC), Josep Ferrer. També hi van participar dos membres de la PMDUP i l'investigador Raimundo Viejo.

Després d'aquesta protesta, els joves iniciaran a les 11.00 hores les ponències del seu fòrum, que també es pronunciaran a la UB, però a la Facultat d'Història, que és al Raval barceloní. Demà els estudiants tornaran a realitzar una nova protesta.

Dissabte es realitzarà l'última jornada amb una nova protesta, tallers participatius i un menjar popular. Els actes comptaran amb la participació d'una desena de catedràtics de les universitats implicades en les jornades, que són la UB, la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i l'Autònoma de Barcelona (UAB).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar